Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Έγινε ανάδοχος ενός αγοριού από την Κένυα

«Το να κάνεις το καλό όσο μακρυά και αν βρίσκεται είναι άποψη ζωής»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Έγινε ανάδοχος ενός αγοριού από την Κένυα

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποκάλυψε πως έχει γίνει ανάδοχος ενός αγοριού από την Κένυα μιας και χθες ήταν η «Παγκόσμια ημέρα Αναδοχής».

Η γνωστή τραγουδίστρια που είχε πριν λίγο καιρό γενέθλια αποκάλυψε ότι υιοθέτησε τον μικρό Clemens, που μεγάλωνε στις φυλακές Να Κούρου και περιέγραψε το πόσο γεμάτη νιώθει με αυτή την κίνηση.

οι φωτογραφίες που μοιράστηκε είναι από το ταξίδι που είχε κάνει στην Κένυα το 2017 και ανυπομονεί να ξαναβρεθεί εκεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Το να κάνεις το καλό όσο μακρυά και αν βρίσκεται είναι άποψη ζωής. Το να βρίσκεις συμπαραστάτες στο ίδιο μήκος Κύματος είναι ΕΥΤΥΧΙΑ, το να γίνεις Ανάδοχος ενός παιδιού είναι ΕΥΛΟΓΙΑ.

Ο Εθελοντισμός είναι η ύψιστη προσφορά στον άνθρωπο γιατί η γη είναι μικρή και μπορείς μα προσφέρεις παντού. Στηρίζω το ίδρυμα «ΣΟΦΙΑ για τα παιδιά» εδώ και χρόνια γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο στη Κύπρο και στη Κενυα. Υιοθέτησα τον μικρό Clemens ένα παιδί που μεγάλωνε στις φυλακές Να Κούρου (Κένυα) και Τώρα είναι στην αγκαλιά του Ορφανοτροφείου Μακάριος στη Κένυα.

Αυτά που είδα και ένιωσα αυτά που με άγγιξαν δεν περιγράφονται με λόγια. Με την υιοθεσία κάνεις ένα δώρο στη ψυχή σου , το κυριότερο όμως είναι ότι κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο και του δίνεις διάδρομο απογείωσης στη ζωή του.

Παγκόσμια Μερα Αναδοχής 31/5/2021

Οι φωτογραφίες είναι από το ταξίδι μας εκει ….το 2017. Θα ξαναπάμε μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες …Κάντε και σεις ένα δώρο στη ψυχή σας. Καλή μερα !!! ΥΓ το κοριτσάκι στην τριτη φωτογραφία τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά την Σωτηρία της ψυχής … για να με ευχαριστήσει ……….. το ωραιότερο δώρο ……..».

Άλκηστις Πρωτοψάλτη έγινε ανάδοχος παιδιού

Άλκηστις Πρωτοψάλτη έγινε ανάδοχος παιδιού 2

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες ομογενείς. Ο πατέρας της ήταν χειρουργός. Αρχές της δεκαετίας του 1960 η οικογένεια της εξάχρονης τότε Αλκήστιδος μετακομίζει, λόγω των πολιτικών γεγονότων που λάμβαναν χώρα στην Αίγυπτο της περιόδου εκείνης, στην Αθήνα. Στην εφηβεία της θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και περισσότερο συγκεκριμένα με το στίβο.

Ενώ φαινότανε ότι θα ακολουθήσει μια καριέρα στον αθλητισμό, μετά από προτροπές φίλων κάνει μια ακρόαση με το Δήμο Μούτση, ο οποίος αναγνωρίζει το ταλέντο της στο τραγούδι και σύντομα κυκλοφορεί δίσκος με την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση, το 1975. Το όνομά του Τετραλογία, περιέχοντας τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη, Ρίτσου και Καρυωτάκη μελοποιημένα από το Μούτση, ο οποίος θα δώσει στην τραγουδίστρια και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Πρωτοψάλτη με το οποίο και θα γίνει πλέον γνωστή. Πρώτη εμφάνιση της Πρωτοψάλτη σε συναυλία γίνεται το 1975 στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν σύντομα κι άλλοι δίσκοι και συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς και συνθέτες της τότε εποχής, όπως τον Ηλία Ανδριόπουλο , Διονύση Σαββόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Σπανό. Το 1985 συνεργάζεται για πρώτη φορά με το συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, παιδικό της φίλο και ο δίσκος Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, γίνεται σταθμός στην καριέρα της. Θα ακολουθήσει ο δίσκος Ανθρώπων έργα αλλά κι άλλες τέτοιες συνεργασίες μαζί του τα επόμενα χρόνια , όπως στο Δικαίωμα, Τρίτο στεφάνι , ο πολυσυλλεκτικός Όταν έρχονται οι φίλοι μου κ.ο.κ.