Η Γ.Γ. Ισότητας και η αρμόδια επιτροπή Βουλής αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις της Λατινοπούλου

«Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γ.Γ. Ισότητας και η αρμόδια επιτροπή Βουλής αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις της Λατινοπούλου

Η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, Μαρία Συραγγέλα και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, προχώρησε σε αποδοκιμασία συμπεριφορών που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις, με αφορμή δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου που προκάλεσαν τσουνάμι αντιδράσεων,

Η κυρία Συραγγέλα ανέφερε ότι «οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ενώ παρέπεμψε και σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας.

Η ανακοίνωση για τις απόψεις της Λατινοπούλου

«Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» ανέφερε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Αννα Καραμανλή.

Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου η οποία κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να απομονώσουν τις απόψεις Λατινοπούλου.

Η αποστομωτική ανάρτηση της εταιρείας Veet μετά το βίντεό της

Παραλήρημα έχει προκαλέσει από το πρωί της Τρίτης στο διαδίκτυο - και όχι μόνο - το βίντεο που δημοσίευσε η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με αναρτήσεις της τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, σχολίασε μια τάση που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «καταστρέφει την κοσμοθεωρία, την κοινωνία μας και γενικότερα... όλα όσα έχουμε μάθει». Πρόκειται για την επιλογή ορισμένων γυναικών να φωτογραφίζουν σημεία του σώματός τους, επιδεικνύοντας την τριχοφυΐα τους ή ορισμένα σημάδια στο δέρμα τους, που σύμφωνα με την ίδια, είναι «αντιαισθητικά» και «απεχθάνεται» ως γυναίκα να τα βλέπει.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο της κάνει πολλές φορές λόγο για το «φυσιολογικό», ενώ φτάνει μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει «νοσηρή μειοψηφία», όσους και όσες αρνούνται να διαχειριστούν την εμφάνισή τους, υπακούοντας στα όποια στερεότυπα.

«Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, νιώθω ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Είμαι γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου εγώ γιατί πρέπει να το δω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και φυσιολογικό. Δεν είναι. Είναι άσχημο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα απρεπή σχόλιά της, ωστόσο, στρέφονται στη συνέχεια και στους άνδρες: «Και βλέπουμε από την άλλη τους άνδρες να γέρνουν προς την γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα. Γενικότερα κάνουν πράγματα που συνήθως κάνουν οι γυναίκες».

Το βίντεο καταλήγει με αναφορές στην «εξέλιξη» και την «εποχή των σπηλαίων»:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και όσοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη γιατί αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη, είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούταν τον εαυτό της».

Οι αναρτήσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσαν εύλογα την οργή χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έπειτα από δεκαετίες η ελληνική κοινωνία αρχίζει πλέον να αγκαλιάζει περισσότερες πλευρές της γυναικείας και όχι μόνο φύσης, απορρίπτοντας κανόνες που περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση.

Ασχολίαστο, δεν άφησε το γεγονός αυτό και η μεγάλη εταιρεία Veet που είναι πρώτη σε πωλήσεις αποτριχωτικών προϊόντων!

Η ανάρτηση - απάντηση της Veet στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

"Για μας είσαι «στην τρίχα» όταν είσαι ο εαυτός σου. Αποτριχώσου μόνο αν το θέλεις, όταν το θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου!", έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο instagram.