Θρήνος για τον Αντώνη Κανάκη

Έχασε αγαπημένο του πρόσωπο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος για τον Αντώνη Κανάκη

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου που έφυγε από τη ζωή.

Ο λόγος για τον Γιάννη Ραπτόπουλο, τον ιδρυτή και πρόεδρος της Express Service, που πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Η εταιρεία γνωστοποιήσε την δυσάρεστη αυτή είδηση μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook.

Η ανάρτηση για τον θάνατο του Γιάννη Ραπτόπουλου

«Καλό Ταξίδι στον “ΙΔΡΥΤΗ” της ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στην Ελλάδα. Η EXPRESS SERVICE πενθεί» έγραψαν χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για τον θάνατο του Γιάννη Ραπτόπουλου

Ο παρουσιαστής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία του Γιάννη Ραπτόπουλου και έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα:

«Με την Εξπρές Σέρβις και τους ανθρώπους της, είχαμε απο το ΑΜΑΝ ακόμα, πολλή δυνατή και ανθρώπινη σχέση. Πάντοτε ήταν δίπλα μας ότι και αν χρειαζόμασταν. Ο Γιάννης Ραπτόπουλος, όπως και η οικογένειά του, ήταν ένας θαυμάσιος αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Δουλευταράς, έντιμος, πρωτοπόρος.

Το Ελληνικό κράτος τον ταλαιπώρησε απίστευτα και το παράπονο αυτό το έφερε βαρέως, είμαι σίγουρος μέχρι και το τέλος. Τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο και τον εκτιμούσα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την παρουσία του και τη συγκίνησή του στην κηδεία του Μπαμπά μου. Έφυγε σήμερα..»

Αντώνης Κανάκης ανάρτηση για τον θάνατο του Γιάννη Ραπτόπουλου

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ραπτόπουλος

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος μεγάλωσε στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά το νυχτερινό σχολείο θα γίνει πυγμάχος στον Ηρακλή και το 1957 βρέθηκε να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Μπήκε στη σχολή Ευκλείδης να σπουδάσει και έπιασε δουλειά ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ. Άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 ίδρυσε την Express Service, σπάζοντας το μονοπώλιο της ΕΛΠΑ. Το 1997, έγινε για σύντομο διάστημα και εκδότης, προσφέροντας 1,2 δισ. δραχμές για να αποκτήσει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από το συγκρότημα Βελλίδη.