Ηλίας Ψινάκης: Βγάζει τη ζωή του στη φορά και ετοιμάζει βιβλίο και σειρά

Πρόκειται κάνει πολλές αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που πέρασαν από τη ζωή του...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ηλίας Ψινάκης: Βγάζει τη ζωή του στη φορά και ετοιμάζει βιβλίο και σειρά

O Ηλίας Ψινάκης έχει ζήσει μια απίστευτη ζωή για αυτό και σκέφτηκε να την κάνει βιβλίο αλλά και να την βγάλει στο γυαλί της τηλεόρασης σαν εκπομπή ή σειρά. Ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα είναι έτοιμος να ταράξει και τις ζωές των προσώπων που πέρασαν από τη δική του.

Σύμφωνα με την Τίνα Μεσσαροπούλου στο Happy Day, θα αφηγηθεί τη ζωή του και οι αφηγήσεις αυτές μαγνητοσκοπούνται με στόχο να απομαγνητοφωνηθούν για να γίνουν βιβλίο. Τα γυρίσματα είναι σχεδόν έτοιμα και ίσως εκτός από βιβλίο γίνουν εκπομπή ή ακόμα και σήριαλ. Γνωρίζετε πόσο χρονών είναι;

Λίγα λόγια για τον Ηλία Ψινάκη

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης και η Αλίκη Ψινάκη. Μεγάλωσε στις Φιλιππίνες και στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του διέθετε εργοστάσιο ηλεκτρονικών ειδών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Ψινάκης σπούδασε διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα και μάρκετινγκ και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα και στα δύο.

Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε ως μοντέλο μόδας. Ακολούθως ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίου για μια ελληνική τηλεοπτική σειρά. Στη συνέχεια ανέλαβε μάνατζερ του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Μετά το τέλος της 16χρονης συνεργασίας του με τον Ρουβά το 2004, αποφάσισε να διαχειριστεί τη δική του καριέρα στο χώρο της ψυχαγωγίας και εμφανίστηκε ως κριτής σε τηλεοπτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης όπως το Super Idol, το Dream Show και το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να εργάζεται ως μάνατζερ αρκετών Ελλήνων τραγουδιστών και ηθοποιών.

Το 2010 ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη. Εκτός από την προσπάθεια προώθησης μιας ευνοϊκής εικόνας της Αθήνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υποστήριξε το έργο «Για ένα Πιάτο Φαγητό», που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους άπορους της Αθήνας. Οργανώθηκε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την κυβερνητική οργάνωση «Αποστολή» και χιλιάδες άποροι της Αθήνας έλαβαν δωρεάν φαγητό και βοήθεια.

Ηλίας Ψινάκης ζωή βιβλίο

Έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Δήμου Μαραθώνα το 2014. Κάτοικος εκεί για περισσότερα από είκοσι χρόνια κατά τη στιγμή της υποψηφιότητάς του, οι δημότες τον εξέλεξαν για τη θέση του δημάρχου από τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 με το 53,55% των ψήφων. Ορκίστηκε δήμαρχος τον Αύγουστο του 2014. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε το όραμά του για τον Μαραθώνα και τις γύρω περιοχές, εστιάζοντας στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ανάπτυξη.

Στις 3 Αυγούστου 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα πέρασε ομόφωνα ψήφισμα που χαρακτήριζε τον Ψινάκη «ανεπιθύμητο», «ανίκανο» και «εξαιρετικά επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του δήμου», απαιτώντας την παραίτησή του. Ο Ψινάκης αρνήθηκε να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία, που δεν προβλέπεται από το νόμο και δεν έχει νομικό προηγούμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο είχε μόνο σκοπό «τη διαπόμπευσή του και την ανθρωποφαγία».