Στέφανος Χίλας: «Έχω δεχτεί ρατσισμό»

«Θυμάμαι να λένε… όχι τον Στέφανο, είναι Αλβανός»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Στέφανος Χίλας: «Έχω δεχτεί ρατσισμό»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Χίλας στην εκπομπή Pop Up και μεταξύ άλλων μίλησε για τη συμμετοχή του στο MasterChef 5 καθώς και για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στην παιδική του ηλικία για τα κιλά του και για την καταγωγή του.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Χίλα

«Το MasterChef με βοήθησε πάρα πολύ, ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά σου. Η προηγούμενη σχέση μου με προσέγγισε ξανά μετά το MasterChef, αλλά δεν θέλω να έχω επαφές. Ότι είναι στο παρελθόν, μένει στο παρελθόν. Αυτή η σχέση με κράτησε πολύ πίσω και το MasterChef ήταν σαν μια απελευθέρωση.

Δεν υπήρχε κανένα ερωτικό ενδιαφέρον προς τη Μαρία, συνέβαλε η Μαρίνα για να βγει αυτό προς τα έξω, λόγω της κόντρας μου με τον Ιωάννη. Με τον Ιωάννη ζητήσαμε συγγνώμη ο ένας από τον άλλον και είπαμε να έχουμε μια τυπική σχέση. Ο Ιωάννης ήταν από τα πιο ντόμπρα παιδιά. Πολλά παιδιά πλησίαζαν τη Μαργαρίτα και τον Τζιοβάνι για να τους έχουν από κοντά», είπε αρχικά ο Στέφανος Χίλας για το MasterChef.

Για τον ρατσισμό που έχει βιώσει, ο Στέφανος Χίλας είπε: «Είχα δεχτεί ρατσισμό και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, λόγω της καταγωγής μου και επειδή ήμουν… γεματούλης. Είχα δεχτεί αυτό το μπούλινγκ “χοντρέ” ή όταν παίζαμε μπάλα το “ο χοντρός θα μπει τέρμα”.

Πολλές φορές μπορεί να ήμασταν σε μια παρέα ή να κανόνιζαν τα άλλα παιδιά και να λέγανε “έλα μωρέ, όχι τον Στέφανο, αυτός είναι Αλβανός”. Στεναχωριόμουν, έκλαιγα, αλλά είχα δύο πολύ δυνατούς φίλους δίπλα μου».

«Με τη Μαρία δεν συνέβη τίποτα ερωτικό»

Ο Στέφανος Χίλας, λίγο μετά την αποχώρησή του από το MasterChef 5, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Στην φωλιά των ΚουΚου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση που του χρεώνουν με τη Μαρία Λαζαρίδου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε τίποτα ερωτικό ανάμεσά τους.

Ο Στέφανος αναφέρθηκε και στη σχέση του με την πρώην σύντροφό του μιας και μετά τον χωρισμό του αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ριάλιτι μαγειρικής.

«Η Μαρίνα δεν μου αρέσει σαν άνθρωπος, δεν θα την ήθελα για παρέα. Από την αρχή είχα παρατηρήσει ότι δεν ταιριάζουμε, μακριά και αγαπημένοι. Αλλά δεν μου άρεσε όλο αυτό το κομμάτι που παρουσίαζε, άλλο παρουσίαζε μπροστά μας και άλλο πίσω μας. Δε συνέβη κάτι τέτοιο στο σπίτι. Εγώ δεν είχα καμία διαφωνία με τον Ιωάννη λόγω της Μαρίας. Η κόντρα ξεκίνησε λόγω της παρέας που είχα εγώ ο Ιωάννης, ο Διονύσης και ο Ράπτης.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η κόντρα. Μετά έγινε αυτό με τη Χριστίνα στην ομαδική και χωριστήκαμε εντελώς. Ξεκόψαμε σαν παρέα. Τους είπα ο καθένας τον δρόμο του. Σπάσαμε από τις αρχές. Ξεκόψαμε με την παρέα, κάτσαμε και τα είπαμε, τους είπα ο καθένας το δρόμο του. Αργότερα μου ζήτησε συγγνώμη ο Ιωάννης και του ζήτησα κι εγώ. Η Κωνσταντίνα δεν πιστεύω ότι είναι κακός άνθρωπος, αλλά επηρεαζόταν πολύ από τη Μαρίνα. Η Μαρίνα άμα θέλει να σε προσεγγίσει και να σε επηρεάσει, θα το κάνει, είναι χειριστικός άνθρωπος. Θεωρώ ότι υποστήριξε την Κωνσταντίνα απλά για να κερδίσει η ίδια κάτι» τόνισε ο Στέφανος.