Maneskin: Νέα κατηγορία για τους νικητές της Eurovision 2021

Μετά τις φήμες περί χρήση ουσιών, τώρα προέκυψε κάτι καινούργιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Maneskin: Νέα κατηγορία για τους νικητές της Eurovision 2021

Ησυχία φαίνεται πως δεν έχουν βρει ακόμα οι νικητές της φετινής Eurovision, Maneskin, οι οποίοι τώρα έρχονται αντιμέτωποι με νέες κατηγορίες.

Το Ιταλικό συγκρότημα επί μέρες κατηγορούνταν πως έκαναν χρήση ουσιών μέσα στο green room, με αποτέλεσμα να χρειαστούν τοξολογικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν εν τέλει αρνητικές.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, μια Ολλανδική ραδιοφωνική εκπομπή υποστηρίζει πως μια συγκεκριμένη μελωδία στο νικητήριο τραγούδι των Maneskin θυμίζει αυτή του τραγουδιού You Want It, You’ve Got It των Vendettas.

Μάλιστα, οι παρουσιαστές της εκπομπής επικοινώνησαν με τον ιδρυτή των Vendettas, Joris Linssen με τον ίδιο να επιβεβαιώνει την ομοιότητα.

Τα τραγούδια You Want It, You've Got It και ZITTI E BUONI

«Ένιωσα προσωπικά προσβεβλημένος»

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα παραχώρησε ο νικητής της Eurovision 2021, Damiano David. Ο τραγουδιστής θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με το περιβόητο πλάνο.

«Ένιωσα προσωπικά προσβεβλημένος, για αυτό και προσφέρθηκα από την πρώτη στιγμή να υποβληθώ σε τεστ ανίχνευσης ουσιών» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν έχουμε κάνει ποτέ χρήση ουσιών και είμαστε εναντίον των ναρκωτικών. Προφανώς και μας ενόχλησε το όλο θέμα που προέκυψε, επειδή θέλουμε ο κόσμος να μιλάει μόνο για την μουσική μας. Η καθαρή μας συνείδηση όμως μας έκανε να μην έχουμε καμία αμφιβολία. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο».

«Δεν αντιμετωπίσαμε την Eurovision σαν αγώνα ούτε τους άλλους διαγωνιζόμενους ως ανταγωνιστές. Μας άρεσε πολύ η Ουκρανία, η Φινλανδία και το Βέλγιο» προσθέτει ο τραγουδιστής. «Έχουμε έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές μέχρι στιγμής αλλά θέλουμε πολύ να ξαναέρθουμε για να δώσουμε μια συναυλία στην υπέροχη χώρα σας»