Λίνα Σακκά: «Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις το παιδί σου μόνος σου»

«Είναι από τα πιο δύσκολα που μπορεί να ζήσει μια μητέρα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λίνα Σακκά: «Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις το παιδί σου μόνος σου»

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Λίνα Σακκά μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Pop Up και στη Χριστιάνα Κοχλατζή και μίλησε για τη ζωή με τον γιο της.

Η γνωστή ηθοποιός που πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε για το θέμα των καταγγελιών στο θέατρο, αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να αναλάβει το μεγάλωμά του μόνη της, αλλά και στον τρόπο που την έχει αλλάξει.

Οι δηλώσεις της Λίνας Σακκά

«Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις το παιδί σου μόνος σου, είναι από τα πιο δύσκολα που μπορεί να ζήσει μια μητέρα, όμως το κάθε πράγμα και η κάθε επιλογή έχει το τίμημά της. Έτυχε έτσι, δεν το επεδίωξα, συνέβη όπως συνέβη και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να μεγαλώσω ένα ευτυχισμένο παιδί, όπως και είναι. Τώρα πια είμαστε πολύ καλή παρέα στο σπίτι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε το βάρος της ευθύνης περισσότερο. Έπρεπε να αποφασίσω μόνη μου για σημαντικά πράγματα του παιδιού. Σίγουρα συμβουλευόμουν τον πρώην σύντροφό μου, αλλά όταν έχεις το παιδί στο σπίτι εσύ, το βάρος πέφτει σε εσένα.

Η πιο δύσκολη στιγμή με το παιδί ήταν ότι είχε πέσει και είχε σκίσει τη γλώσσα του. Εκεί κατάλαβα ότι δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου και ζήτησα βοήθεια από τον μπαμπά του. Πρέπει να ζητάς βοήθεια, μην περιμένεις ο άλλος από μόνος του να το καταλάβει, μπορεί να νομίζει ότι τα καταφέρνεις. Άρχισα κάποια στιγμή να είμαι λίγο πιο απαιτητική από τον μπαμπά του παιδιού. Ήμουν ένα βήμα πίσω και δεν ήμουν απαιτητική ούτε στη δουλειά.

Δεν ήμουν από τις πρωταγωνίστριες που θα πήγαινε 15 ώρες πριν στο καμαρίνι να ντυθώ, να βαφτώ, να μην μου αρέσει κάτι κλπ. Ήμουν εργάτρια. Σεβόμουν και εμπιστευόμουν απόλυτα τους συνεργάτες μου.

Τότε με τον Μανουσάκη που κάναμε το “Η αγάπη ήρθε από μακριά” και πηγαίναμε στη Λάρισα για γυρίσματα και κάναμε σκηνές με τον Σόμμερ, θυμάμαι ότι έβαζαν κόκκινες κορδέλες γύρω από την πλατεία, για να μην έρχεται ο κόσμος και μας μιλάει».

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την Λίνα Σακκά

Μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού τελείωσε το σχολείο και τις σπουδές, μπήκε στον χώρο της υποκριτικής λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε το 1998, σε ηλικία μόλις 22 ετών, μέσα από τη σειρά του MEGA, Η ζωή που δεν έζησα.

Ένα χρόνο αργότερα, πρωταγωνίστησε στη σειρά του ΑΝΤ1, "Αθώος ή ένοχος" ενώ το 2000, συμμετείχε σε 3 επεισόδια της αστυνομικής σειράς του ALPHA, "Κόκκινος Κύκλος". Τη σεζόν 2001-2002 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο ενώ την επόμενη σεζόν (2002-2003) πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του ΑΝΤ1, "Η αγάπη ήρθε από μακριά" μαζί με τους Κώστα Σόμμερ και Πασχάλη Τσαρούχα.

Ακολούθησαν πολλές ακόμη τηλεοπτικές αλλά και θεατρικές δουλειές, καθώς και δύο κινηματογραφικές. Κάποιες από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές της δουλειές, είναι οι "Γοργόνες" (2007-2008), τα "40 Κύματα" (2008-2009), αλλά και οι "Κούκλες" (2010-2011). Πιο πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνισή είναι η σειρά "Η Εκδρομή" που προβλήθηκε τη σεζόν 2014-2015 από τον ΑΝΤ1.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από την τηλεόραση κάνοντας θέατρο και ασχολείται περισσότερο με τις επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτει.Για αρκετά χρόνια (αρχές δεκαετίας 2000) ήταν ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Χρανιώτη.

Αργότερα, διατηρούσε σχέση με τον γυμναστή Μάρκο Καραμάνη, με τον οποίο μάλιστα απέκτησε ένα γιο, τον Μάριο (γενν. 16 Ιανουαρίου 2012). Το ζευγάρι χώρισε πριν ακόμη γεννηθεί ο γιος τους, με τις σχέσεις τους να παραμένουν πολύ καλές.