Αλέκος Συσσοβίτης: Ποζάρει 20 χρόνια μετά αγκαλιά με την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, Δανάη

«Τελικά επέλεξε την ψηλότερη»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέκος Συσσοβίτης: Ποζάρει 20 χρόνια μετά αγκαλιά με την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, Δανάη

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και συνάντησε την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, Δανάη Μπάρκα.

Ο σπουδαίος ηθοποιός που τον αγαπήσαμε κυρίως μέσα από τον ρόλο του Νίκου στο «Είσαι το ταίρι μου», μίλησε για την συμμετοχή του στην σειρά «Έξαψη» αλλά και για την πορεία του στο θέατρο και την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη

«Δεν μου ήρθαν όλα εύκολα, τουναντίον μου ήρθαν πολύ δύσκολα. Από τα 13 μου έχω δουλέψει στην οικοδομή με τον πατέρα μου και ήθελε ψυχικό σθένος όταν ασχολήθηκα με το θέατρο». Ο ηθοποιός πήρε το θεατρικό βάπτισμα το 1997, όταν τον ξεχώρισε ο Γιάννης Χουβαρδάς. «Ο Χουβαρδάς πίστεψε στις ικανότητες μου και με έβαλε στο θέατρο αν και δεν είχα σπουδάσει υποκριτική».

Αναφορικά με την «Έξαψη», δήλωσε: «Ο χαρακτήρας έχει πάρει βραβείο στις Κάννες. Είναι ένας ηθοποιός – σκηνοθέτης – σεναριογράφος, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να χτίσει μία καριέρα και μετά κάτι σπάει μέσα του και γίνεται αγοραφοβικός. Είναι τόσο εύθραυστος που όταν πρέπει να το δείξει στον κόσμο, ο φόβος τον κυριαρχεί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο ρόλος του προσπαθεί αποφύγει τη δημοσιότητα, ενώ την προκαλεί με τις πράξεις του.

Βλέπουμε στη σειρά ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα και είναι πολύ δυνατή η ιστορία. Αν αναπτυχθεί και το παρελθόν του χαρακτήρα θα έχουμε ένα σίκουελ, Έξαψη nο 2».

Για το «Είσαι το ταίρι μου», είπε: «Το “Είσαι το ταίρι μου" είναι μια σειρά που άφησε εποχή. Υπήρχε μια ιδιαίτερη σχέση με την παλαβή μητέρα της».

Η φωτογραφία του Αλέκου Συσσοβίτη και της Δανάης Μπάρκα

Μετά το τέλος της συνέντευξης, η Δανάη Μπάρκα πόζαρε μαζί με τον Αλέκο Συσσοβίτη και δημοσίευσε μια φωτογραφία που έγραψε: «Τελικά επέλεξε την ψηλότερη…Τώρα και 20 χρόνια πριν».

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον Αλέκο Συσσοβίτη

Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Άρτα και η μητέρα του ποντιακής καταγωγής από την Κοζάνη.

Πήγε σε μια τεχνική σχολή και σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στη Μύκονο, όπου ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ για 2 χρόνια, ενώ στις αρχές και μέσα της δεκαετίας του '90 στράφηκε στην ηθοποιία, μετά από μια συγκυρία και τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Ελεύθερη κατάδυση" του Γιώργου Πανουσόπουλου το 1995, με συμπρωταγωνίστριες τη Βαλέρια Χριστοδουλίδου και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, με την οποία είχε εκείνη την περίοδο σχέση.

Το 1999 Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε δυο παραστάσεις κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008. Κατοικεί στην Αθήνα, κοντά στο Πολεμικό Μουσείο.