Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Ενοχλημένη η Ελισάβετ που η κόρη του Χάρι και της Μέγκαν πήρε το όνομά της

«Ουδέποτε ρωτήθηκε για να πάρει η μικρή του χαϊδευτικό της»

Ενοχλημένη η Ελισάβετ που η κόρη του Χάρι και της Μέγκαν πήρε το όνομά της
News 09.06.2021 15:50
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τι κι αν στην Ελλάδα οι παππούδες δίνουν μάχη για να πάρουν τα εγγόνια τους το όνομά τους, στη Μ. Βρετανία μάλλον ισχύει το αντίθετο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν χάρηκε και τόσο μόλις έμαθε πως η νεογέννητη κόρη του Χάρι και της Μέγκαν ονομάστηκε Λίλιμπετ - Νταϊάνα.

Και όχι, το Νταϊάνα δεν ήταν αυτό που την ενόχλησε αλλά το Λίλιμπετ. Το χαϊδευτικό αυτό το χρησιμοποιούσαν τόσο οι γονείς της Ελισάβετ όσο και ο αγαπημένος της Φίλιππος.

Η αντίδραση της Ελισάβετ για το όνομα της κόρης του Χάρι και της Μέγκαν

Ανώτερος αξιωματούχος του Μπάκιγχαμ δήλωσε στο BBC ότι η βασίλισσα «ουδέποτε ρωτήθηκε» για την απόφαση του ζευγαριού να ονομάζουν την κόρη τους με το χαϊδευτικό της.

Ελισάβετ Χάρι Μέγκαν

Βέβαια από τη μεριά του ζευγαριού του λέγεται πως επικοινώνησαν αμέσως με την Ελισάβετ και πήραν την «ευχή» της για να δώσουν το όνομα στην κόρη τους.

Τι υπηκοότητα θα έχει η κόρη της Μέγκαν και του Χάρι;

Με το βλέμμα στα ξένα ταμπλόιντς είναι όλος ο κόσμος καθώς η Μέγκαν Μάρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι έφεραν στο κόσμο τη νεογέννητη κόρη τους . Συγκεκριμένα η μικρή γεννήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στη Santa Barbara της Καλιφόρνια.

Το ζευγάρι αποφάσισε να ονομάσει την κόρη τους από το οικογενειακό «παρατσούκλι» της Βασίλισσας, το οποίο είναι Λίλιμπετ ενώ το μεσαίο όνομα της είναι το Diana, στη μνήμη της μητέρας του Harry, της πριγκίπισσας Diana.

Την ανακοίνωση για το ευχάριστο γεγονός, έκανε το ζευγάρι την Κυριακή.

μέγκαν μάρκλ πρίγκιπας χάρι

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του ζευγαριού όπως έγινε και με τον μεγάλο της αδερφό, Archie, του οποίου η αντίδραση στην γέννηση της μικρής ήταν απίστευτη , έτσι και η νεογέννητη Lilibet θα έχει διπλή υπηκοότητα, καθώς όχι μόνο η μητέρα της είναι Αμερικανή και ο πατέρας της Βρετανός, αλλά γεννήθηκε και σε μαιευτήριο στις ΗΠΑ.

Μπορεί βέβαια ο Archie να γεννήθηκε τη Βρετανία, όμως λόγω του παραπάνω και ο πρωτότοκος γιος τους έχει διπλή υπηκοότητα.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, μοιράστηκαν τα ευχάριστα νέα μέσω του Archewell website και έγραφαν συγκεκριμένα για τη γέννηση της κορούλας τους: «Στις 4 Ιουνίου, είχαμε την ευλογία να έρθει στη ζωή η κόρη μας, Lili. Είναι πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε και είμαστε γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την αγάπη και τις προσευχές που νιώθαμε από όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε για την ευγένεια και την υποστήριξή σας, σε μία τόσο ιδιαίτερη για εμάς στιγμή.»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η πρώτη αντίδραση του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της Μέγκαν και του Χάρι

Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι: Πως αντέδρασε ο Άρτσι με τον ερχομό της αδερφής του;

Share