Δημήτρης Μοθωναίος: «Μετά την εξομολόγηση μου δέχθηκε τουλάχιστον...»

«Αισθάνθηκα μια μεγάλη ευθύνη και δεν ήξερα τι να κάνω για να βοηθήσω»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δημήτρης Μοθωναίος: «Μετά την εξομολόγηση μου δέχθηκε τουλάχιστον...»

Καλεσμένος στο Πρωινό, βρέθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος μετά τη συγκλονιστική εξομολόγησή του για την κακοποίηση που δέχτηκε σε παιδική ηλικία, από πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο ηθοποιός που στηρίζει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΛΙΖΑ μίλησε για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει το σωματείο, ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να γίνει επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων που τελούνται εις βάρος των ανηλίκων.

Όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Μοθωναίος στο Πρωινό

«Το ΕΛΙΖΑ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που προσέγγισα εγώ. Είχα μέσα μου μια αίσθηση Δικαιοσύνης, αλλά δεν εμπιστευόμουν τη δύναμη της φωνής μου και δεν μπορούσα να κάνω τα πράγματα που ήθελα. Μόλις έγινε η συνέντευξη, έλαβα πολλά μηνύματα με ίδιες ιστορίες και αποφάσισα ότι πρέπει να γίνει κάτι.

Μετά την εξομολόγηση μου δέχθηκε τουλάχιστον 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης ή άλλης μορφής κακοποίησης. Το ποσοστό των παιδιών που δέχεται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το έχουν επικοινωνήσει είναι πολύ μεγάλο. Αισθάνθηκα μια μεγάλη ευθύνη και δεν ήξερα τι να κάνω για να βοηθήσω», αποκάλυψε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

«Ψηφίστε ναι στην επιμήκυνση της παραγραφής των σεξουαλικών αδικημάτων»

Ολοένα κι περισσότερες δράσεις γίνονται πια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης κι κακοποιήσης, με τον Δημήτρη Μοθωναίο να είναι από τα άτομα που κάνουν ότι μπορούν για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό.

Ο ίδιος πριν μερικούς μήνες είχε αποκαλύψει πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν μόλις 6 χρονών παιδάκι και μάλιστα από πρόσωπο που ήταν στο κοντινό οικογενειακό του περιβάλλον.

Φυσικά, ο ηθοποιός βρίσκεται δίπλα σε όλα αυτά τα άτομα που έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά και παλεύει για εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μοθωναίος έκανε μια δημόσια έκκληση προκειμένου να συνυπογράψουμε το ψήφισμα του σωματεί “Εliza” (ένα σωματείο που αγωνίζεται να σταματήσει η κάθε είδους κακοποίηση παιδιών) ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της παραγραφής των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης που τελούνται σε ανήλικους στη χώρα μας.

Δεν είναι φυσικά μόνος, καθώς στο πλευρό του βρίσκονται πολλοί διάσημοι και όχι μόνο φίλοι του όπως η Τόνια Σωτηροπούλου και η Μαίρη Συνατσάκη.

«Εμείς ψηφίζουμε ΝΑΙ στην επιμήκυνση της παραγραφής των σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος ανηλίκων, ΝΑΙ στη φιλια, ΝΑΙ στην αγάπη, ΝΑΙ στο καλοκαίρι!».