Σοφία Φιλιππίδου: «Οπωσδήποτε έχω κακοποιηθεί στον χώρο μου»

«Η ζωή είναι πιο σκληρή από το θέατρο αν δεν ακολουθείς τα πρότυπα της γυναίκας των περιοδικών»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοφία Φιλιππίδου: «Οπωσδήποτε έχω κακοποιηθεί στον χώρο μου»

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Σοφία Φιλιππίδου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα Δε Γίνεται και στην Ναταλία Αργυράκη.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στις επιτυχίες της στον χώρο της τηλεόρασης όσο και για το πόσο σκληρό είναι το θέατρο, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα της κακοποίησης.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Φιλιππίδου

«Έκανα τρεις επιτυχίες με την καρδιά μου, δεν τα έκανα για τα χρήματα αλλά για τον ρόλο. Η κωμωδία ήταν το μεγάλο μέσο για να περάσω και να γίνω αγαπητή στον κόσμο και με ένα χάρισμα και λίγο να κουνηθείς και να στραβομουτσουνιάσεις παραπάνω, μπορείς να κλέβεις. Στα μεγάλα κλασικά κείμενα δεν μπορείς, όλα φαίνονται.

Η ζωή είναι πιο σκληρή από το θέατρο αν δεν ακολουθείς τα πρότυπα της γυναίκας των περιοδικών, που έχουν αυτά τα standard και πρέπει να είναι έτσι. Και ζωή και το θέατρο είναι δύσκολα πράγματα. Οπωσδήποτε έχω κακοποιηθεί στον χώρο μου.»

Σοφία Φιλιππίδου συνέντευξη

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Σοφία Φιλιππίδου

Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και Γερμανική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έκανε για έναν χρόνο μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δραματουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον θεατρολόγο Νικηφόρο Παπανδρέου.

Εργάστηκε επί οκτώ χρόνια, παράλληλα με το θέατρο, ως καθηγήτρια γερμανικών στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απ' όπου και παραιτήθηκε. Έχει υπάρξει μέλος του «Θεατρικού Εργαστηρίου της Τέχνης» (1972 - 1979) και της «Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης» (1980 - 1985).

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1972 όταν ερμήνευσε τον ρόλο της Μαριάνθης στην παράσταση «Φαύστα» του Μποστ, που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι της "Τέχνης". Το 1997 συναντήθηκε ξανά με το συγκεκριμένο έργο αλλά σε διαφορετικό χώρο, στη «Νέα Σκηνή» του «Εθνικού Θεάτρου». Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ξανάπαιξε την «Φαύστα» στο Θέατρο «Σμαρούλα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποστατζόγλου.

Το 1985 κατέβηκε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με μεγάλα θέατρα της πρωτεύουσας για το ανέβασμα κλασικών έργων, επιθεωρήσεων και μουσικών παραστάσεων. Κατοικεί στα Εξάρχεια.