Κρίστιαν Έρικσεν: Αυτός είναι ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή

Του κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρίστιαν Έρικσεν: Αυτός είναι ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν την ώρα του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Δανία και την με τη Φινλανδία, στο πλαίσιο του Euro 2020. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε κάτω χωρίς τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα όλοι να σπεύσουν στο πλευρό του με τους γιατρούς να τρέχουν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Ποιος είναι ο άνδρας που έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν

Μέχρι να φτάσουν ωστόσο, σωτήρια αποδείχθηκε η αντίδραση του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Δανίας Σιμόν Κιάερ για τη ζωή του. Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες συμπαίκτη του.

Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Κρίστιαν Έρικσεν Δανία κατάρρευση υγεία

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Ντάνεμαν Έρικσεν είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός στην Σέριε Α για την Ίντερ και στην Εθνική Δανίας.

Γεννημένος στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010. Το 2011, ονομάστηκε Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ. Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από το 2013 έως και σήμερα αγωνίζεται στην Ίντερ . Το 2013-14, ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης της ομάδας, ενώ το 2015, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή.

Τον Μάρτιο του 2010, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Ήταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010. Πιο πριν είχε αγωνιστεί και στις μικρές ομάδες της Εθνικής του ομάδας, ενώ το 2011, συμπεριλήφθηκε στην Καλύτερη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Με την Εθνική ανδρών έχει κάνει 80 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Έχει συμμετάσχει επίσης στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2018.