Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Αποσύρονται και η ΕΡΤ με το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»
News 13.06.2021 10:03
Από Ελένη Ζουγανέλη

Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει για τις θέσεις που προβάλλονται στο προωθητικό βίντεο του συνεδρίου για τη Γονιμότητα και την Αναπαραγωγική Αυτονομία και εμφανίζουν τη γυναίκα ως κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας που «ξέχασε» το ρόλο της.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - η οποία απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους - αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», μετά τον χαμό που προκλήθηκε.

Μέσω twitter ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Το ξέσπασμα της Καίτης Γαρμπή για το συνέδριο

Στο εν λόγω βίντεο - διαφημιστικό σποτ λοιπόν, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Την ώρα που προσπαθούμε να πάμε μπροστά, η κίνηση αυτή μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

Η Καίτη Γαρμπή, η οποία προσκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες να συμμετάσχει στο Συνέδριο, μόλις είδε το διαφημιστικό που έφτιαξαν, ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τονίζοντας πως δεν στηρίζει τέτοιου είδους απόψεις.

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω.

Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί», έγραψε χαρακτηριστικά η Καίτη Γαρμπή σε insta story της.

Καίτη Γαρμπή 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

25η Μαρτίου: Δάκρυσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ώρα της παρέλασης

Κανείς δεν αναγνώρισε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Share