Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Απόλαυσε τον καφέ της με γιατρούς από το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό

Έστειλε το δικό της μήνυμα, με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Απόλαυσε τον καφέ της με γιατρούς από το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκμεταλλεύτηκε όπως φαίνεται το άνοιγμα της εστίασης, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας ακόμη.

Η ίδια, μετά από 6 μήνες, βρέθηκε σε ένα μικρό καφέ μαζί με με γιατρούς από τα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία και απόλαυσαν όλοι μαζί τον καφέ τους.

Μάλιστα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μοιράστηκε το γεγονός αυτό με τους φίλους της στο twitter και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Πρώτη μέρα με την εστίαση πάλι ανοικτή, έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας ένα καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία».

Λίγα λόγια για την ζωή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου 1956, από οικογένεια δικαστικών.[1] Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης.[2] Ο πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Σπούδασε νομική στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1978. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας (1989-1990), παρακολούθησε μαθήματα συνταγματικού και διοικητικού δικαίου μεταπτυχιακού επιπέδου, στο Πανεπιστήμιο Paris IIΤο Νοέμβριο του 1982, διορίστηκε εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 1988, προήχθη στον βαθμό του παρέδρου και τοποθετήθηκε στο Γ΄ Τμήμα. Το 2000, προήχθη στον βαθμό του συμβούλου και τοποθετήθηκε στο Ε’ Τμήμα.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ (1993-1995 και 2000-2001), γενική γραμματέας (1985-1986) και αντιπρόεδρος (2006-2008). Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (1993-1995).

Δίδαξε Δίκαιο Περιβάλλοντος στην Εθνική Σχολή Δικαστών (2005-2014). Ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Εισαγωγικού και Εξαγωγικού Διαγωνισμού της σχολής αυτής και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Σπουδών (2010-2013). Διετέλεσε πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών (2013-2015).

Ήταν εισηγήτρια στην απόφαση για τη διατήρηση των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας και των διατηρητέων της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και εισηγήτρια στην απόφαση εναντίον της εκτροπής του Αχελώου. Υπήρξε μέλος της μειοψηφίας που διαφώνησε με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση (ν. 3838/2010) για την ιθαγένεια, είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής των ταυτοτήτων και της μη αναγραφής του θρησκεύματος, ενώ το 2018 υπό την προεδρία της το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των προσφυγοπαίδων στα σχολεία.