Κατερίνα Καινούργιου: «Ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω “δασκάλα” και να κουνήσω το δάχτυλο σε καμία γυναίκα»

Αποκάλυψε το λόγο που αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση που της έγινε από τους οργανωτές του συνεδρίου γονιμότητας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κατερίνα Καινούργιου: «Ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω “δασκάλα” και να κουνήσω το δάχτυλο σε καμία γυναίκα»

Ξέσπασε και η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram - όπως άλλωστε και πολλές άλλες γυναίκες - μετά το βίντεο για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.

Η παρουσιάστρια μπορεί να μην έχει κρύψει την επιθυμία της να κάνει οικογένεια και παιδιά, ωστόσο, αποκάλυψε πως από την αρχή όταν της έγινε η πρόταση από τους οργανωτές του συνεδρίου συμμετέχει, την απέρριψε.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου για το συνέδριο γονιμότητας

«Πιστεύοντας πως κάθε μία από εμάς έχει την απόλυτη και μοναδική ελευθερία να διαχειρίζεται τη ζωή της και να απαντά στα στερεότυπα, αρνήθηκα εξαρχής τη συμμετοχή μου στην καμπάνια για την υπογονιμότητα γιατί ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω “δασκάλα” και να κουνήσω το δάχτυλο σε καμία γυναίκα και σε καμία επιλογή της», έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram της.

Κατερίνα Καινούργιου για συνέδριο γονιμότητας

Το βίντεο που έχει προκαλέσει τον σάλο

Από χθες 12/6 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με πολλούς χρήστες των social media να το έχουν κάνει αναπαραγωγή και να ξεσπούν.

Στο εν λόγω βίντεο - διαφημιστικό σποτ, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.