Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίζει τη ζωή και το σώμα της»

Το ξέσπασμα της μετά το σάλο που προκλήθηκε με το συνέδριο γονιμότητας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίζει τη ζωή και το σώμα της»

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου γονιμότητας, με την Σταματίνα Τσιμτσιλή να τοποθετείται προσωπικά.

Η όμορφη παρουσιάστρια είχε δεχτεί να συμμετέχει στο συγκεκριμένο συνέδριο, ωστόσο όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν γνώριζε το περιεχόμενο του.

Έτσι, η Σταματίνα δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και ξεκαθάρισε πως αποχωρεί οριστικά.

Η ανάρτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή για το συνέδριο

“Δεν γνώριζα το περιεχόμενο του σποτ ούτε το είχα δει μέχρι χθες το βράδυ που ενημερώθηκα από τα social media. Μου ζητήθηκε πριν από αρκετούς μήνες ως μητέρα τριών παιδιών να περάσω ένα μήνυμα κατά της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα και αυτό έκανα με πολύ αγνές προθέσεις και χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίζει τη ζωή και το σώμα της και φυσικά η πληρότητα δεν έρχεται μόνο μέσα από τη μητρότητα.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του διαφημιστικού σποτ με βρίσκει αντίθετη διότι το ταξίδι της μητρότητας δεν ορίζεται μόνο από ένα βιολογικό ρολόι που χτυπάει απειλητικά με όρους γονιμότητας αλλά και από άλλες περιστάσεις τις οποίες καθορίζει αποκλειστικά και μόνο κάθε γυναίκα με την ελευθερία της βούλησής της. Ας μην εμπορευματοποιούμε αυτό το ιερό ταξίδι. Αποσύρω την συμμετοχή μου. #συνεδριο”.

Και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει για τις θέσεις που προβάλλονται στο προωθητικό βίντεο του συνεδρίου για τη Γονιμότητα και την Αναπαραγωγική Αυτονομία και εμφανίζουν τη γυναίκα ως κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας που «ξέχασε» το ρόλο της.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - η οποία απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους - αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», μετά τον χαμό που προκλήθηκε.

Μέσω twitter ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»