Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το σποτ αδικεί την όλη προσπάθεια που κλήθηκα να συμμετέχω»

Η αιχμηρή αναφορά στο συνέδριο γονιμότητας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το σποτ αδικεί την όλη προσπάθεια που κλήθηκα να συμμετέχω»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο για το επίμαχο συνέδριο γονιμότητας, για το οποίο πολλά γνωστά άτομα έχουν προχωρήσει σε δημόσιο ξέσπασμα.

Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά με την εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται και εξέφρασε την δυσάρεσκεια του.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου για τον συνέδριο γονιμότητας

«Μου ζήτησαν να συμμετέχω στο συνέδριο επειδή το θέμα της υπογεννητικότητας είναι και αντρική υπόθεση. Επειδή μας αφορά όλους και την πολιτεία, στόχος ήταν να αντιμετωπίσουμε εμπράκτως την υπογεννητικότητα και να ενημερωθούμε. Χθες βράδυ ενημερώθηκα για όλο αυτό που γίνεται με το σποτ.

Με ενημέρωσαν ότι τα βιντεάκια που είχε φτιάξει ο Δημήτρης Μάρκος (σ.σ. με τους celebrities) κατέβηκαν, και το δικό μου. Επειδή το είδα, το σποτ δεν αφήνει το ίδιο νόημα με τον σκοπό του συνεδρίου. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον κ. Πάντο αλλά πιστεύω ότι ένα άστοχο σποτ δεν έχει να κάνει με τον σκοπό του συνεδρίου. Είναι ένα ατυχές σποτ. Αδικεί την όλη προσπάθεια που κλήθηκα να συμμετέχω».

Η απάντηση της γυναίκας που έγραψε το κείμενο για το βίντεο

Από χθες 12/6 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με πολλούς χρήστες των social media να το έχουν κάνει αναπαραγωγή και να ξεσπούν.

Στο εν λόγω βίντεο - διαφημιστικό σποτ, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Πολλές γυναίκες της showbiz, όπως η Ελεονώρα Μελέτη, ξέσπασαν μέσα από αναρτήσεις που πραγματοποίησαν.