Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ελένη Καστάνη: «Χρόνια πριν είχα βγει και είχα πει ότι υπέφερα από συμπεριφορές στο θέατρο»

«Γνώριζα μόνο ένα πράγμα που μου είπε μία συνάδελφος, τίποτα από τα άλλα δεν ήξερα»

Ελένη Καστάνη: «Χρόνια πριν είχα βγει και είχα πει ότι υπέφερα από συμπεριφορές στο θέατρο»
News 13.06.2021 20:25
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το μεσημέρι της Κυριακής, η Ελένη Καστάνη βρέθηκε καλεσμένη στο Dot και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα #metoo.

Η αγαπημένη ηθοποιός, ούσα φανατική τηλεθεάτρια του Survivor είπε: «Αν υπήρχε Survivor για γέρους θα πήγαινα τρέχοντας. Αγωνίσματα για γερόντους θα κάναμε» ενώ είχε απάντησει αποστομωτικά και στην Σοφία Μουτίδου.

Οι δηλώσεις της Ελένης Καστάνη

«Δεν έχω καθόλου επαφές με συναδέλφους. 22 χρόνια από τότε που γέννησα το παιδί μου τρέχω στο σπίτι στην οικογένειά μου. Δεν έχω φίλους στον χώρο. Εσκεμμένα δεν έκανα φιλίες στο θέατρο».

Αναφορικά με το ελληνικό κίνημα #metoo δήλωσε : «Χρόνια πριν είχα βγει και είχα πει ότι υπέφερα από συμπεριφορές στο θέατρο. Το θέμα είναι ότι τώρα ξαφνικά πρέπει να απολογούμαστε όλοι ότι δεν πέσαμε σε κρεβάτια και δεν κάναμε κάτι βρώμικο. Ήταν πολύ σωστό που βγήκαν όλα αυτά, γνώριζα μόνο ένα πράγμα που μου είπε μία συνάδελφος, τίποτα από τα άλλα δεν ήξερα».

Τέλος, παραδέχτηκε ότι δεν έχει προτάσεις για να παίξει σε τηλεοπτικά σίριαλ: «Όχι, δεν χτυπάει το τηλέφωνό μου πια για σίριαλ γιατί θεωρώ ότι είμαστε αρκετοί σαν εμένα που δεν κάνουμε σίριαλ, πρέπει να αμειφθούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε το “Τι ψυχή θα παραδώσεις”».

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την Ελένη Καστάνη

Η Ελένη Καστάνη γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στη Σητεία της Κρήτης. Η μητέρα της ήταν μοδίστρα και ο πατέρας της υπάλληλος του δήμου. Όταν ήταν 12 ετών, ο πατέρας της αυτοκτόνησε, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του και τις δύο κόρες τους Μεταγενέστερα, λόγω σπουδών της αδελφής της Ελένης, η οικογένεια μετακόμισε στα Εξάρχεια, όπου και τελείωσε το λύκειο εκεί. Η Καστάνη, έως σήμερα δεν έχει μετακομίσει από την περιοχή.

Όταν η Καστάνη είπε στη μητέρα της ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική, της πρότεινε να τελειώσει μία άλλη σχολή πρώτα και αργότερα να πάει στη Δραματική Σχολή. Τότε, για 3-4 χρόνια σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στη Βιομηχανική Σχολή, χωρίς όμως να πάρει ποτέ δίπλωμα.

Έτσι, αμέσως γράφτηκε στη Δραματική Σχολή Βεάκη, από την οποία και αποφοίτησε.Τον Ιανουάριο του 2021, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου κατηγόρησε την Καστάνη για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά όταν είχαν συνεργαστεί στην παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Έχει επίσης κατηγορηθεί από την Άννα Παναγιωτοπούλου για δυσφήμιση συναδέλφων της, με σκοπό την ανάδειξητης ίδιας: "Ποτέ δεν λέει καλό λόγο για κανέναν". Η ίδια απάντησε ότι όσα είπε η Σοφία Μουτίδου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας οτι δε σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χαραλαμπίδης: «Μην κάνουμε το θέατρο αρένα! Να βουτήξουμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε»

Σοφία Μουτίδου: «Η Ελένη Καστάνη μας είχε κάνει μαύρη τη ζωή πάνω στη σκηνή»

Share