Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλέξης Τσίπρας: Ενθαρρυντικές δηλώσεις για τα παιδία που δίνουν πανελλήνιες

Ποιες ήταν αυτές;

Αλέξης Τσίπρας: Ενθαρρυντικές δηλώσεις για τα παιδία που δίνουν πανελλήνιες
News 14.06.2021 14:55
Από Youweekly Team

Ο Αλέξης Τσίπρας που πριν λίγες μέρες σπάραξε στο κλάμα για τον θάνατο γνωστού βουλευτή , σήμερα έδωσε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τα παιδία που δίνουν πανελλήνιε .

Συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας αλλά αυτή την φορά για καλό λόγο ενθαρρύνει τα παιδία που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις λέγοντας τους κάποιες συγκεκριμένες ευχές

«Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης Τσίπρας .

Ποιο ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις;

«Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι αγώνας δίχως αύριο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. «Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας, με ανοιχτές και κλειστές στροφές, νίκες, ήττες και θριάμβους, που κρίνεται κάθε μέρα», τονίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας και εκφράζει τις πιο θερμές ευχές του για καλή επιτυχία στους μαθητές και τις οικογένειες τους που στέκονται δίπλα τους.

Ευχές του Αλέξη Τσίπρα για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Τα θέματα της Νεοελληνικής γλώσσας

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, στα Γενικά Λύκεια. Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η εξέταση ξεκίνησε στις 8.30 π.μ. ενώ οι υποψήφιοι πρέπει προσήλθαν στις αίθουσες στις 8.00 π.μ., με την εξέταση να διαρκεί τρεις ώρες.

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν στην έκθεση (άσκηση Δ1) είναι σχετικό με την ενότητα «Εφόδια και τις Δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου.

To θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες 2021:

Σε μια νεανική ιστοσελίδα δημοσιεύονται τα Κείμενα 1 και 2 και καλείσαι, αφού τα μελετήσεις, να απαντήσεις με ένα άρθρο (350-400 λέξεις), στην ίδια ιστοσελίδα, στα παρακάτω ερωτήματα:

α) Με ποια εφόδια πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τον κόσμο στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες που περιγράφονται στην παράγραφο 2 του Κειμένου 1;

β) Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, κατά τη γνώμη σου, θα μπορούσατε εσείς οι νέοι να βελτιώσετε τον κόσμο;

Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το κοινό του Αλέξη Τσίπρα και της Ελένης Μενεγάκη

Self test και Πανελλαδικες εξετάσεις - Τι θα ισχύει για τους μαθητές

Share