Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη μια γυναίκα να κάνει παιδιά»

«Είναι επιλογή του καθενός»

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη μια γυναίκα να κάνει παιδιά»
News 14.06.2021 17:37
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το πρωί της Δευτέρας, ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Ευτυχείτε αναφορικά με το σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας.

Ο ίδιος, που είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο συμβάν και όταν πρωτοέγινε ο χαμός με το βίντεο, ξεκαθάρισε πως είναι επιλογή του καθενός αν θα κάνει παιδιά ή όχι.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου για το Συνέδριο Γονιμότητας

“Κλήθηκα να συμμετέχω σε ένα συνέδριο που έχει σκοπό την ενημέρωση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, αυτό της υπογεννητικότητας. Το σποτ αυτό, δεν αφήνει το ίδιο μήνυμα με το σκοπό του συνεδρίου. Με τον γιατρό, τον κύριο Πάντο δεν έχω μιλήσει ακόμα. Μίλησα με τον Δημήτρη τον Μάρκο ο οποίος κατέβαλε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσει τα βίντεο 40 ανθρώπων που είναι στον χώρο.

Είδε ότι κατέβηκε το βίντεο όπως και το δικό μου. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπαιτιότητα της γυναίκας η υπογεννητικότητα της Ελλάδας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη μια γυναίκα να κάνει παιδιά. Είναι επιλογή του καθενός. Οπωσδήποτε η ενημέρωση προς όλους μας, που ήταν και ο σκοπός του συνεδρίου βοηθάει όσους και όσες θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια….” .

Ζήτησε δημόσια συγγνώμη η δημοσιογράφος που έγραψε τα λόγια του σποτ

Η Κία Παπαδοπούλου, η δημοσιογράφος που έγραψε το κείμενο του σποτ για την γονιμότητα, βρέθηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για να δώσει τις εξηγήσεις της. Η ίδια μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από όποια γυναίκα πληγώθηκε βλέποντας το εν λόγω βίντεο.

«Μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφής κατευθύνσεις ότι το σποτάκι θα πρέπει να αφορά τη γυναικεία υπογονιμότητα. Μου είχαν τονίσει ότι το σποτ θα πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση.

Γράφτηκε το κείμενο, έγινε το σποτάκι, το είδαν οι αρμόδιοι της επιτροπής που θα έκαναν και το συνέδριο. Πήρε έγκριση από όλους τους φορείς και από την πρώτη του μήνα προβάλλεται σε όλα τα κανάλια. Το σποτάκι προβαλλόταν κανονικά μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα social media.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα. Στενοχωρήθηκα γιατί ο στόχος αυτού του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθη. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση από κανέναν, γιατί είναι μια ολόκληρη ομάδα που είναι όλοι πολύ ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία, πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό και από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ συγγνώμη για όλους όσους στεναχώρησα», ανέφερε, μια ημέρα μετά την ανάρτηση της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίζει τη ζωή και το σώμα της»

Κατερίνα Καινούργιου: «Ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω “δασκάλα” και να κουνήσω το δάχτυλο σε καμία γυναίκα»

Share