Διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών εμβληματική δημοσιογράφος

"Εδώ και μήνες υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και..."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών εμβληματική δημοσιογράφος

Μετά την αποκάλυψη του πασίγνωστου ηθοποιού Ντάστιν Ντάιαμοντ για την μάχη του με τον καρκίνο, συγκινεί μεγάλη δημοσιογράφος του CNN. «Έκανα ένα μεγάλο χειρουργείο αφαίρεσης με επιτυχία και εδώ και μήνες υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και είμαι αισιόδοξη» αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στο επίσημο προφίλ της εκπομπής που παρουσιάζει στο Twitter.

Πρόσθεσε δε ότι ήταν τυχερή που είχε ιατρική ασφάλιση μέσα από τη δουλειά της και οι γιατροί τη φρόντισαν «σε μία χώρα που υποστηρίζεται από ένα εξαιρετικό Σύστημα Υγείας».

Ο λόγος για την Christiane Amanpour.

Η ανάρτηση της και η αποκάλυψη για τον καρκίνο

Η Christiane Amanpour γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1958 από μουσουλμάνο, Ιρανό, πατέρα, τον Μαχμούτ Αμανπούρ, και βρετανίδα χριστιανή μητέρα, την Πατρίτσια Χιλ. Η οικογένεια μετακόμισε στην Τεχεράνη σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης τους και εκεί έζησε κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Σάχη της Περσίας, με τον οποίο οι Αμανπούρ είχαν άριστες σχέσεις. Στην Τεχεράνη μεγάλωσε και έζησε η Αμανπούρ μέχρι περίπου την ηλικία των 12 χρονών, όταν έφυγε για το Λονδίνο όπου μπήκε εσωτερική σε παρθεναγωγείο.
Το 1971 και λόγω και της Ιρανικής επανάστασης εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και η υπόλοιπη οικογένεια (η Κριστιάν έχει ακόμα μία αδερφή, την Λίζυ).

Christiane Amanpour καρκίνος

Η Αμανπούρ ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στο περίφημο καθολικό κολλέγιο "New Hall School" ενώ τις ανώτερες σπουδές στην δημοσιογραφία τις έκανε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άϊλαντ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο το 1983 και κατάφερε να βρει θέση βοηθού δημοσιογράφου στα γραφεία του CNN international στην Ατλάντα.

Το 1986 πραγματοποιεί την πρώτη αποστολή της στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Ανατολική Ευρώπη, και το 1989 γίνεται επίσημη ανταποκριτής του δικτύου στέλνοντας ρεπορτάζ για την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις πρώην ανατολικές χώρες. Το 1990 στέλνεται ως ανταποκριτής του δικτύου στο πόλεμο του Περσικού κόλπου ενώ ακολουθούν πολεμικές ανταποκρίσεις τόσο από τον πόλεμο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης όσο και την εμφύλια σύρραξη στην Ρουάντα.

Από το 1992 ως και το 2010 είναι διευθύντρια του γραφείου ανταποκριτών του CNN ενώ την περίοδο 1996 - 2005 συνεργάζεται και με την διάσημη εκπομπή "60 Minutes" του CBS, ως αναλύτρια διεθνών θεμάτων. Το 2009 έχει την δική της εκπομπή στο CNN, με τίτλο "Amanpour", στην οποία παίρνει συνέντευξη από σημαίνοντα πρόσωπα της επικαιρότητας αλλά την περίοδο 2010 - 2011 έφυγε από το CNN για το δίκτυο ABC News για να αναλάβει την εκπομπή "This Week". Αν και η εκπομή σταμάτησε μέσα σε ένα χρόνο, η Αμανπούρ συνέχισε την συνεργασία με το δίκτυο αυτό, παράλληλα με την ανανέωσης της συνεργασίας της με το CNN.

Το 2012 επανήλθε με την εκπομή της, "Amanpour", την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα, αν και από το 2013 και μετά μεταδίδεται από τα γραφεία του δικτύου στο Λονδίνο.