Κόλαφος ο Θανάσης Ευθυμιάδης: «Σου έλεγαν ότι ο οργασμός είναι μόνο για τους άντρες...»

Το κείμενο του μετά το σάλο για το Συνέδριο Γονιμότητας που πρέπει να διαβάσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κόλαφος ο Θανάσης Ευθυμιάδης: «Σου έλεγαν ότι ο οργασμός είναι μόνο για τους άντρες...»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μπορεί να έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μακριά από την πόλη και εκτός showbiz, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης, ωστόσο, πολλές φορές έχει πάρει θέση για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας.

Αυτή την φορά λοιπόν, θέλησε να εκφράσει την δική του άποψη, σχετικά με το σάλο που δημιουργήθηκε για το σποτ του Συνεδρίου Γονιμότητας.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο - διαφημιστικό σποτ, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Η τοποθέτηση του Θανάση Ευθυμιάδη

Την δική του τοποθέτηση θέλησε να κάνει ο Θανάσης Ευθυμιάδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναρτώντας ένα μακροσκελές κείμενο, που πρέπει να διαβάσετε.

«Γυναίκα. Αυτοί, που θα περίμενες να σου ζητήσουν συγνώμη, έρχονται για να σου υποδείξουν τι έκανες λάθος. Αυτοί που σου δίδαξαν να συμμορφώνεσαι, να υπακούς και να μην υψώνεις τη φωνή, έρχονται να σε επαναφέρουν στην τάξη.

Αυτοί που με τις απαγορεύσεις τους, σου έλεγαν ότι ο οργασμός είναι μόνο για τους άντρες, θέλουν να σου μάθουν τι έχεις μέσα στο βρακί σου, να σου πουν ότι φταις εσύ για την υπογονιμότητα. Αυτοί που σου έλεγαν ότι το σώμα σου είναι ντροπή.

Φταις εσύ που μετά το άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων στο λύκειο, μετά το άγχος της όποιας σχολής συνέχισες και του οποίου πτυχίου πήρες, μετά το άγχος του να βρεις μία δουλειά για να ξεκινήσεις.

Επιτέλους από κάπου, μετά την κούραση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας με αμοιβή έναν μισθό απλώς για να επιβιώνεις, μετά την αβεβαιότητα και μία καταχρεωμένη χώρα που σου παραδίδουν χωρίς καμία ουσιαστική διασφάλιση για το μέλλον σου, φταις.

Φταις, γιατί δεν βρήκες έναν καλό άντρα (που κι αυτός θα κουβαλάει παρόμοια με τα δικά σου) για να αρχίσετε από νωρίς να κάνετε παιδιά. Μονίμως Φταις… Ευτυχώς όμως ο κόσμος αλλάζει και η τεχνολογία έχει και τα καλά της.

Πριν από μερικά χρόνια θα μας ανακοίνωναν στις ειδήσεις ότι: με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την υπογονιμότητα κλπ κλπ κλπ, τώρα μέσα από τα social media η κάθε μία γυναίκα έχει τη δύναμη να ακουστεί (το τάδε συνέδριο ακυρώθηκε). Και ο κάθε άντρας που ακούει τις γυναίκες, έχει την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό τους!

*την φώτο μου έχει παραχωρήσει η Αννα, και δείχνει στιγμιότυπο από θεραπευτικό κύκλο γυναικών», έγραψε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.