Κρίστιαν Έρικσεν: Η πρώτη ανάρτηση στο Instagram μέσα από το νοσοκομείο

Η φωτογραφία από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρίστιαν Έρικσεν: Η πρώτη ανάρτηση στο Instagram μέσα από το νοσοκομείο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η κατάρρευση του ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν το Σάββατο 12/06 κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία - Φινλανδία, όπου προβαλλόταν ζωντανά μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1. Η ομάδα του δημιούργησε ένα ανθρώπινο τοίχο γύρο του με σκοπό να του δώσουν οι γιατροί τις πρώτες βοήθειες.

«Όταν έφτασα δίπλα του, ανέπνεε και είχε σφυγμό, όταν ξαφνικά αυτό άλλαξε και ξεκίνησε η ανάνηψη. Η ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και όλοι μαζί καταφέραμε να επαναφέρουμε τον Κρίστιαν», αποκάλυψε ο γιατρός της ομάδας της Δανίας μεταξύ άλλων.

Η πρώτη ανάρτηση του Κρίστιαν Έρικσεν στο Instagram

Ο Κρίστινα Έρικσεν συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ άγνωστο ακόμη είναι αν θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η κατάσταση του είναι σταθερή.

«Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τους γλυκούς και καταπληκτικούς χαιρετισμούς και τα μηνύματα από όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι καλά, τηρουμένων των συνθηκών. Πρέπει να περάσω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει. Τώρα, θα ενθαρρύνω τα αγόρια της Εθνικής Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε κάτω από την φωτογραφία του.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν την ώρα του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Δανία και την με τη Φινλανδία, στο πλαίσιο του Euro 2020. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε κάτω χωρίς τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα όλοι να σπεύσουν στο πλευρό του με τους γιατρούς να τρέχουν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Μέχρι να φτάσουν ωστόσο, σωτήρια αποδείχθηκε η αντίδραση του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Δανίας Σιμόν Κιάερ για τη ζωή του. Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες συμπαίκτη του.

Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Κρίστιαν Έρικσεν Δανία κατάρρευση υγεία