Γιάννης Κότσιρας: «Έπαθα κατάθλιψη για προσωπικούς και συναισθηματικούς λόγους»

«Αυτό σε εγκλωβίζει σε ένα κλουβί και δεν μπορείς να κουνηθείς»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιάννης Κότσιρας: «Έπαθα κατάθλιψη για προσωπικούς και συναισθηματικούς λόγους»

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιάννης Κότσιρας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός κι ο Άλλος και μίλησε για την περίοδο όπου πέρασε κατάθλιψη.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Κότσιρα

«Ήταν πολύ άσχημη υπό μια έννοια περίοδος και ξαφνικά δεν μπορείς να βγεις με τους φίλους σου και με την κοπέλα σου γιατί σε περιμένουν έξω ή σε απειλούν, π.χ αν δεν κάνω κάτι, θα μου βάλουν κάτι στο αυτοκίνητο. Έχασα και φίλους τότε και δεν φταίω μόνο εγώ αλλά κι ο κόσμος.

Τους φίλους εκείνης της περιόδου δεν τους έχω τώρα και τους δικαιολογώ γιατί φαντάσου ότι βγαίνουμε έξω και γυρνάς και βλέπεις να σε περιμένει μια ουρά με σουβλάκι για να δώσεις αυτόγραφο. Δεν είναι εύκολο αυτό το επαναλαμβανόμενο. Έχω περάσει μια φάση αγοραφοβίας.

Τότε δεν έπαθα κατάθλιψη αλλά αργότερα για προσωπικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν έγραφα τότε τραγούδια γιατί θέλω έντονη συναισθηματική φόρτιση… Δεν έκανα κάτι για αυτό.

Είχα σύμμαχο την δουλειά μου κι ότι βγήκα πιο ειλικρινής στον κόσμο χωρίς να έχω τελειομανία. Με βοήθησε για να ξεπεράσω τους περιορισμούς του εαυτού μου και τον καθωσπρεπισμό. Αυτό σε εγκλωβίζει σε ένα κλουβί και δεν μπορείς να κουνηθείς» ανέφερε ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος μίλησε και για το Masterchef 5.

«Δεν ήθελε ο γιος του να γίνει..»

Ο Γιάννης Κότσιρας βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη. Ο σπουδαίος τραγουδιστής προχώρησε σε μια σπάνια και συγκλονιστική αποκάλυψη για τον πατέρα του.

Ο Γιάννης Κότσιρας εξομολογήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής όσο και για τις σχέσεις που είχε με τον πατέρα του.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είπε:

“Έχω δουλέψει σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε εργοστάσιο, σε οικοδομές…. Στο συνεργείο αυτοκινήτων που δούλευα ερχόταν ο Χρήστος Κωνσταντίνου, ο σολιστας. Έψαχνε έναν πιτσιρικά να βγαίνει στην αρχή του προγράμματος στο μαγαζί που δούλευε. Του είπε ο ιδιοκτήτης ότι τραγουδάω. Έκανα οντισιόν και είπα το “αετός χωρίς φτερά”. Και έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω»

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Κότσιρας αποκάλυψε και πως αντέδρασε ο πατέρας του όταν του ανακοίνωσε πως θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του τραγουδιστή καθώς και την σχέση που είχε με τον Δημήτρη Μητροπάνο:

«Με τον πατέρα μου είχαμε τσακωθεί για αυτό το θέμα. Υπήρχε η υποψία ότι θέλω να δουλεύω βράδυ. Δεν ήθελε ο γιος του να γίνει “μουσικάντης”. Τότε του είχα πει “κάποια μέρα θα πληρώνεις για να με ακούσεις”. Ψωνάρα από μικρός.. Κι έτσι έγινε. Μετά από κάποια χρόνια ήρθε στο “Περιβόλι του Ουρανού” που τραγουδούσα και ζήτησα να του στείλουν τον λογαριασμό και πλήρωσε. Την επόμενη μέρα με αυτά τα χρήματα πήγα και του πήρα ένα κοστούμι» είπε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος τραγουδιστής.