Συγκλονίζει ο Μάριος Ιορδάνου - «Ένιωσα ότι έχω πάει στην άλλη όχθη, ότι είμαι νεκρός! Παράλληλα...»

Η εξομολόγηση για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Μάριος Ιορδάνου - «Ένιωσα ότι έχω πάει στην άλλη όχθη, ότι είμαι νεκρός! Παράλληλα...»

Καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα βρέθηκε την Τετάρτη 23/6, ο Μάριος Ιορδάνου. Ο ηθοποιός συγκλόνισε όταν αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του, όταν πριν καιρό λίγο πήγε να πεθάνει από τα αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Σωτήρας του, ήταν η γυναίκα του, η οποία αντέδρασε άμεσα.

Η εξομολόγηση του Μάριου Ιορδάνου για τα πρόβλημα της υγείας του

«Ήμασταν σε περιοδεία με τη γυναίκα μου. Εγώ αθλητικός πάντα, υγιής σε μια πολύ καλή κατάσταση… όταν συνέβη αυτό λοιπόν, χάνω το φως μου, τυφλώνομαι, η καρδιά μου σταματάει να χτυπά στην κυριολεξία και όλα μαυρίζουν γύρω μου. Χάνω τις αισθήσεις μου, νιώθω ότι πεθαίνω. Αρχίζει και βομβαρδίζεται ο εγκέφαλος μου, πάθαινα το ένα ισχαιμικό μετά το άλλο. Πραγματικά, όπως έδειξε αργότερα και η μαγνητική τομογραφία, «ψήθηκε» το μυαλό μου.

Εκείνη τη στιγμή πραγματικά ένιωσα ότι έχω πάει στην άλλη όχθη, ένιωσα ότι είμαι νεκρός, παράλληλα την ίδια στιγμή ένιωθα μια περίεργη χαρά. Και την ώρα που ένιωθα ότι πεθαίνω έλεγα στη Σοφία πως ‘χαίρομαι πάρα πολύ για όσα ζήσαμε, θα ήθελα να ζήσω παραπάνω για να ζήσω πράγματα μαζί σου’. Και τελικά ξέρεις τι κατάλαβα από αυτό; Ότι κανείς δεν μπορεί να σου πάρει τη χαρά από τη ζωή σου, αν εσύ δεν το αφήσεις, ούτε καν ο θάνατος», είπε.

Λίγα λόγια για την καριέρα του Μάριου Ιορδάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην παράσταση "Σαλόνικα" δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη (Εθνικό Θέατρο). Στην πορεία συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Μίνωας Βολανάκης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Γιώργος Φούντας, ο Χάρης Ρώμας κ.ά., ενώ συνέθεσε μουσική για την παράσταση "Νίτσε" (Μέγαρο Μουσικής).

Έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το "Gone with the sea" (επίσημη συμμετοχή στο Hollywood International Cinerockom Film Festival, London Greek Film Festival) και "Το μυστικό του Θησέα", που προλογίζεται και επιλογίζεται με λόγια της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη και που κέρδισε το Α' Βραβείο Φωτογραφίας στο London Greek Film Festival.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε γνωστές παραγωγές όπως "Μεγάλος Θυμός" (Κ. Κουτσομύτης), "Ο Τελευταίος Άρχοντας των Βαλκανίων" (Μισέλ Φαβάρ), "Για την Καρδιά ενός Αγγέλου", "Εξαφάνιση", "Χωρίς όρια" (Στράτος Μαρκίδης) κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι..." για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Η παράσταση, της οποίας υπογράφει και τη διασκευή των κειμένων, έχει ανέβει σε Διεθνή Φεστιβάλ της Ελλάδας, ενώ παρουσιάστηκε και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Βερολίνο και η Ζυρίχη.