Τένια Μακρή για Γλυκά Νερά - «Αν αυτό που ανέφερα θεωρήθηκε ως ευλογία για τον δολοφόνο...»

Βγήκε στον αέρα του Ευτυχείτε και απάντησε στον σάλο που προβλήθηκε με την δήλωση της για τον πιλότο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τένια Μακρή για Γλυκά Νερά - «Αν αυτό που ανέφερα θεωρήθηκε ως ευλογία για τον δολοφόνο...»

Εκτός της ανάρτησης της Χρυσηίδας Δημουλίδου, σάλο προκάλεσε και η δήλωση της Τένιας Μακρή για το φονικό στα Γλυκά Νερά. Η ψυχολόγος ανέφερε πως «Θα δούμε και τη γοητεία σε όλη της την έκθεση κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα δείτε μία γοητευτική προσωπικότητα που θα αρχίσετε κι εσείς να είστε followers».

Σήμερα λοιπόν, βγήκε στον αέρα της εκπομπής Ευτυχείτε και θέλησε να απαντήσει, ξεκαθαρίζοντας πως ήταν επιστημονική άποψη, ενώ ήταν μια άστοχη στιγμή μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα.

Η απάντηση της Τένιας Μακρή για το σάλο που προκάλεσε η δήλωση της για τα Γλυκά Νερά

«Δεν πίστευα στα 70 μου ότι θα ασχοληθούν στα social media μαζί μου, με μία δήλωση που απομονώθηκε κι ήταν συνέχεια μιας ολόκληρης συζήτησης. Οι προσωπικότητες αυτές θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή, να προσεγγίσουν ανθρώπους κοντά τους και να εδραιώσουν την φυσιογνωμία τους ως θύμα ούτως ώστε να έχουν την εύνοια της κοινής γνώμης. Αν αυτό που ανέφερα θεωρήθηκε ως ευλογία για τον δολοφόνο…

Αυτό δεν ήταν προσωπική μου άποψη αλλά επιστημονική, ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν στο κοινό δίνουν μια παράσταση, είναι η ιδανικοποίηση του εαυτού τους. Αν αυτό παραφράστηκε, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Οφείλουμε να είμαστε σωστοί για αυτά που λέμε. Αν αυτό παραφράζεται στην καθομιλουμένη και δίνουμε μια άλλη διάσταση στην λέξη, ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και έπρεπε να πω την λέξη περιφραστικά.»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την άλλη ανέφερε ότι δεν ήταν η στιγμή να ειπωθεί κάτι τέτοιο κι ότι δεν γίνεται να βρίσκουμε τέτοια χαρακτηριστικά, μετά από μια δολοφονία με την Τένια Μακρή να επισημαίνει:

«Η πρόθεσή μου δεν ήταν καν υπερασπιστική, ήταν μια άστοχη στιγμή μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα… Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δώσω μια φυσιογνωμική πινελιά σε αυτόν τον άνθρωπο, που θα ήταν υπέρ του. Γητευτής είναι ο άνθρωπος που πάει να σε παραπλανήσει και σε κοροϊδεύει κι ιδανικοποιεί τον εαυτό του. Θα το δεχτώ ότι έπεσε σε λάθος στιγμή αυτό που είπα αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτή η περιγραφή μου είχε σκοπό να κάνει το κλίμα ελαφρύτερο. Ήταν άστοχη στιγμή αλλά το περιεχόμενό του δεν ήταν καθόλου έτσι όπως πήγαν να το μεταφράσουν στα social media.»