Ξέσπασε η Δήμητρα Παπαδήμα: «Είναι αίσχος αυτό το πράγμα που έγινε! Βάζουν τα μωρά να...»

«Δεν είπαμε να αυτοκτονήσεις»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξέσπασε η Δήμητρα Παπαδήμα: «Είναι αίσχος αυτό το πράγμα που έγινε! Βάζουν τα μωρά να...»

Συνέντευξη στο Πρωινό και την Μαίρη Αρώνη παραχώρησε η Δήμητρα Παπαδήμα. Η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε για την προσωπική της ζωή, αλλά και για το σποτ για την υπογεννητικότητα, για το οποίο μάλιστα ξέσπασε.

«Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου είναι ένας μεγάλος μπέμπης. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Νιώθω πολύ έξυπνη που αποφάσισα να κάνω μαζί του παιδί. Δεν θα το κρύψω, είχα πολλές προτάσεις να κάνω παιδιά με άλλους, ήμουν περιζήτητη ως μάνα και διάλεξα τον Γιάννη για τον όγκο του. Έβλεπα υγεία.

Είμαστε μαζί 30 χρόνια. Τώρα μένουμε πολύ μαζί. Υπήρχε ένα διάστημα που μέναμε χώρια, σε χωριστά σπίτια. Πέρασα πολύ δύσκολα οικονομικά και τα έβγαλα πέρα ολομόναχη με ένα παιδί, βοηθώντας και τον Γιάννη», εξομολογήθηκε αρχικά η Δήμητρα Παπαδήμα.

Το ξέσπασμα της Δήμητρας Παπαδήμα

«Όταν βάζουν να μιλούν για την υπογεννητικότητα κάτι παιδάκια, αυτό δεν προσβάλει την παιδική αθωότητα; Μιλάνε για να μας δώσουν αφορμή να κάνουμε παιδιά; Είναι αίσχος αυτό το πράγμα που έγινε. Βάζουν τα μωρά να λένε λέξεις που δεν κατανοούν τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις και να παπαγαλίζουν.

Έψαχνα να βρω σε ποιον να απευθυνθώ για να βρίσω και να πω αίσχος και ξαφνικά πέτυχα το άλλο που βρίζουν τη γυναίκα τη σαραντάρα. Δεν το έχω δει ολοκληρωμένο αυτό τι είναι, αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Ναι, μια γυναίκα χάνει το τρένο παιδιά. Δεν είπαμε να αυτοκτονήσεις. Δηλαδή, πόσες γυναίκες αυτή την εποχή που ζούμε θέλουν να κάνουν παιδιά; Για να κάνουν τι; Να φοράνε μια σερβιέτα στο στόμα; Να μην μπορούν να εκφραστούν; Γιατί να θέλει μια γυναίκα τώρα να κάνει παιδί;»

«Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή»

Σε νέες δηλώσεις που έκανε, η γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε πάνω στη σκηνή από ένα πολύ διακεκριμένο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου.

Η ηθοποιός μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία, ενώ ήταν από τις πρώτες ηθοποιούς που βρήκαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν για τα δικά τους περιστατικά.

«Όλα αυτά τα χρόνια σκύβαμε το κεφάλι και δεν μιλάγαμε και όσοι μιλάγαμε μέναμε χωρίς δουλειά. Βία φοβερή να μένεις χωρίς δουλειά όταν πρέπει να ζήσεις την οικογένεια σου. Μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια έχω δεχτεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση…

Το νέο μου βιβλίο έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και αναφέρομαι στα όσα πέρασα και με σημάδεψαν. 19 χρονών αντιμετώπισα την πρώτη κρίση πανικού. Τον εαυτό σου μπορείς με έναν τρόπο να τον ελέγξεις ιδίως όταν γίνεσαι μάνα. Όταν γίνεσαι μάνα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά σου.

Δήμητρα Παπαδήμα πρενόχληση

Εγώ μπορώ να φτάσω στα άκρα. Πέρασα ένα γεγονός πάνω στη σκηνή. Ήταν ανήθικο και διεφθαρμένο. Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή αρκετές φορές. Αναγκάστηκα να φοράω σορτς για να το αποφύγω.

Έφτασε το σημείο να μου σκίσει το σορτς. Εκεί αναγκάστηκα να τον χτυπήσω και να φύγω από την παράσταση» είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Παπαδήμα και συνέχισε «Δεν έκανα καταγγελία. Πρώτα απ όλα γιατί η κόρη μου ακολουθεί αυτό το επάγγελμα και γιατί δεν έχω στοιχεία. Αυτός ο άνθρωπος είναι γνωστός και μέχρι πρόσφατα δίδασκε σε σχολές».