Ιωάννης Μελισσανίδης: «Θα στηρίζω με όλη μου τη ψυχή τα LGBTQ δικαιώματα»

«Μέσα από τη διαφορετικότητα πηγάζει η μοναδικότητα του κάθε ένα από εμάς»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννης Μελισσανίδης: «Θα στηρίζω με όλη μου τη ψυχή τα LGBTQ δικαιώματα»

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ιωάννης Μελισσανίδης παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα του Pop Up και τη δημοσιογράφο Χριστιάννα Κοχλατζή.

Ο σπουδαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης που συγκίνησε με τον πατέρα του, μίλησε μάλιστα και για την πρόσφατη συνέντευξη με την Demy Moore, την χρόνια φιλία με τη Νάντια Κομανέτσι καθώς και τα LGBTQ δικαιώματα.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Μελισσανίδη

«Εννοείται πως είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα LGBTQ δικαιώματα. Μέσα από τη διαφορετικότητα πηγάζει η μοναδικότητα του κάθε ένα από εμάς. Γιατί αν πραγματικά θέλεις να ξεχωρίσεις και αν είσαι μοναδικός σε αυτό που κάνεις.

«Θα το κάνεις όταν έχεις κάτι διαφορετικό στη σκέψη και το στήσιμο σου. Για μένα οι Ολυμπιακές αξίες στηρίζονται στο σεβασμό του fair play, της διαφορετικότητας, της μοναδικότητας. Επειδή ήταν και ο Ιούνιος ο μήνας περηφάνιας για τα LGBTQ δικαιώματα, εννοείται, τα στήριζα, τα στηρίζω και θα τα στηρίζω με όλη μου την ψυχή.

Βρεθήκαμε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας με τη Demy Moore. Ήταν μεγάλη η έκπληξη όταν μου είπε ότι ήταν παρούσα στους Ολυμπαικούς Αγώνες στην Ατλάντα».

Ιωάννης Μελισσανίδης για σεξουαλική ταυτότητα

«Τα τελευταία λόγια του πατέρα μου πριν πεθάνει...»

Στο Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη παραχώρησε συνέντευξη ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος ράγισε καρδιές με την εξομολόγηση που έκανε για τον πατέρα του που έχασε πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Έκανα απεργία πείνας για να με γράψουν οι γονείς μου στην ενόργανη. Τα κατάφερα! Όταν μου έκλεισαν την πόρτα στο σωματείο, τους είπα… εσείς θα χάσετε. Οι διακρίσεις μου παραμένουν πρώτες στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής. Πρώτος και νεότερος Ολυμπιονίκης. Οι προπονητές μου πίστεψαν σε εμένα, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε. Δεν είχα τρία μάτια και τέσσερα πόδια, είχα μια ψυχή βαθιά και ελληνική», είπε αρχικά ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

«Έχασα τον πατέρα μου πριν ένα χρόνο, έχω εμπνευστεί πολύ από εκείνον. Τα τελευταία λόγια του πατέρα μου είναι για μένα παρακαταθήκη. Είπε “ευχαριστώ τα Θεία για αυτή την οικογένεια”. Είναι απίστευτα συγκινητικό και σπουδαίο να πεθαίνεις με τέτοια γενναιοψυχία και γενναιοδωρία και λεβεντιά».

«Έχω δεχθεί bullying στο σχολείο. Ήμουν αθλητής και αμύνθηκα, έφαγαν δυο ξυλιές. Έχω δεχθεί bullying και από δημοσιογράφους. Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Μου έγινε και φέτος πρόταση για το Survivor, ήταν πολύ γενναιόδωροι απέναντί μου», είπε επίσης ο Ιωάννης Μελισσανίδης.