Θρήνος για τον Βασίλη Κικίλια - «Έφυγε από κοντά μας»

Η ανάρτηση για τον θάνατο του Βασίλη Τοκάκη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος για τον Βασίλη Κικίλια - «Έφυγε από κοντά μας»

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο γνωστός επικοινωνιολόγος, Βασίλης Τοκάκης, αδερφός του ηθοποιού Θάνου Τοκάκη. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε γνωστούς και φίλους αφού δεν έκρυψε ούτε στιγμή το σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά τον άνισο αγώνα που έδινε.

Μάλιστα δεν δίστασε να γράψει και βιβλίο με τις σκέψεις και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε, από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο του, «Άνοιξη μυαλού», των εκδόσεων Key Books με το εξώφυλλο εικονογραφημένο από την κόρη του, τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Βασίλης Τοκάκης

«Νιώθω πιο άτρωτος και πιο δυνατός από ποτέ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε πράγματα και δυσκολίες», δήλωσε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη.

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για τον θάνατο του Βασίλη Τοκάκη

Ο θάνατος του επιτυχημένου Βασίλη Τοκάκη, δεν έχει σπείρει το θρήνο μόνο στην οικογένεια του, αλλά και στους ανθρώπους που τον γνώρισαν. Ανάμεσά τους και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θέλησε να τον αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Έφυγε από κοντά μας ο καλός φίλος Βασίλης Τοκάκης. Ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας υπέροχος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα τον θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη» έγραψε στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

Θρήνος για τον Βασίλη Κικίλια με την είδηση θανάτου του Τοκάκη

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Τοκάκη

Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν ένα από τα φωτεινά μυαλά της χώρας, ένας επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό. Γεννημένος το 1977, πατέρας δύο παιδιών, είναι διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από το πλούσιο ακαδημαϊκό του έργο, έχει εργαστεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Μέχρι που στις 12 Νοεμβρίου 2019, η λαμπρή αυτή πορεία απειλήθηκε να διακοπεί, όταν ο Βασίλης Τοκάκης διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο. Στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά και από την επόμενη μέρα αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της θεραπείας του, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αφηγήσεις του έχουν συναρπάσει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους, που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του άντλησαν κουράγιο και πίστη για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της δικής τους ζωής.