Έφυγε από την ζωή ο θρύλος της F1

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Κάρλος Ρόιτεμαν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έφυγε από την ζωή ο θρύλος της F1

Την τελευταία του πνοή άφησε σε 79 ετών ο θρύλος της Formula 1. Ο οδηγός από την Αργεντινή είναι ο Κάρλος Ρόιτεμαν που είχε αφήσει το στίγμα του στα δέκα χρόνια που συμμετείχε σε αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Αργεντινός έδινε μάχη με τον καρκίνο του ήπατος από το 2017. Να σημειωθεί πως από την ίδια πάθηση περνάει και γνωστή δημοσιογράφος.

Μάλιστα τον περασμένο Μάιο εισήχθη στο νοσοκομείο της γενέτειρας του, Σάντα Φε ταλαιπωρημένος από αναιμία και αφυδάτωση. Παρόλο που προσωρινά ανέκαμψε και πήρε εξιτήριο, λίγες ημέρες αργότερα επέστρεψε στο νοσοκομείο με την κατάστασή του να είναι ολοένα και χειρότερη.

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών

Από τις 21 Ιουνίου βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, παρουσιάζοντας πλέον γαστρεντερική αιμορραγία και νεφρική δυσλειτουργία. «Έφυγε» σήμερα, έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ροιτεμαν;

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Ρόιτεμαν γενήθηκε στη Σάντα Φε στις 12 Απριλίου του 1942. Είναι Αργεντινός παλαίμαχος οδηγός αγώνων ενώ στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 συμμετείχε από το 1972 έως και το 1982.

Ο αριθμός των Γκραν Πρι στα οποία συμμετείχε ήταν 146 και σε όλα εκκίνησε κανονικά. Το 1ο ήταν το Αργεντινό Γκραν Πρι του 1972 και το τελευταίο το Βραζιλιάνικο Γκραν Πρι του 1982.

Τα αποτελέσματα τα οποία σημείωσε κατά τη διάρκεια αυτής της καριέρας του ήταν τα ακόλουθα:

  • Πέτυχε 12 νίκες
  • Βρέθηκε 45 φορές στο Βάθρο των Νικητών
  • Σκόραρε συνολικά 298(310) βαθμούς
  • Εκκίνησε 6 φορές από την Pole Position
  • Σημείωσε 6 ταχύτερους γύρους

Ο Αργεντινός ήταν γρήγορος παντού. Το 1980 και το 1985 έτρεξε στα Ράλι Αργεντινής που προσμετρούσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα ανέβηκε και στα δύο στο βάθρο – τερματίζοντας τρίτος. Έγινε έτσι ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που είχε βαθμολογηθεί τόσο στην F1, όσο και στο WRC! Μία… αποκλειστικότητα που κράτησε 30 χρόνια ώσπου βαθμολογήθηκε στο Ράλι Ιορδανίας του 2010 ο Κίμι Ράικονεν.

Όταν κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια, ο Ρόιτεμαν ξεκίνησε μία νέα καριέρα, στην πολιτική. Παρότι απέρριψε την πρόταση να διεκδικήσει την προεδρία της Αργεντινής, ολοκλήρωσε δύο θητείες ως γερουσιαστής της Σάντα Φε ενώ από το 2003 ήταν μέλος της Γερουσίας. Ήταν βλέπετε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό.