Εριέττα Μανούρη: Μίλησε για την συνεργασία της με τον σύντροφο της Αναστάση Ροϊλό

“Νιώθω μια ασφάλεια”

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εριέττα Μανούρη: Μίλησε για την συνεργασία της με τον σύντροφο της Αναστάση Ροϊλό

Το πρωί της Πέμπτη καλεσμένη στην εκπομπή του Star «Στη φωλιά των Κου Κου» βρέθηκε η Εριέττα Μανούρη. Άραγε από του χρόνου ποιος θα αναλάβει την πρωινή ζώνη στο κανάλι του Star; Η ηθοποιός μίλησε σχετικά για τα επαγγελματικά της βήματα καθώς την βλέπουμε και στην παράσταση την οποία πρωταγωνιστεί φέτος με τον αγαπημένο της, Αναστάση Ροϊλό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια είναι δύσκολο να συνεργάζεται με τον σύντροφό της αλλά ταυτόχρονα νιώθει ασφάλεια δίπλα του.

«Για την παράσταση δεν μας προτάθηκε από κοινού το σκεφτήκαμε πολύ και είπαμε ότι είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να συνεργαστούμε, είχαμε συνεργαστεί και πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε κάνει ένα αναλόγιο στην Λέσβο και είχε πάει πολύ καλά, είπαμε ότι έχουμε χημεία συνεργαζόμαστε καλά και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Είναι ένα ρίσκο γιατί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσεις στην δουλειά, είναι πιο εύκολο να τσακωθείς γιατί νιώθεις μια οικειότητα. Ταυτόχρονα σου δίνει μια οικειότητα αυτό, γιατί έχεις απέναντι σου δύο ματάκια που τα ξέρεις και λες είμαστε μαζί εδώ, ότι πάει λάθος θα το φτιάξουμε μαζί και αν πάει καλά θα το χαρούμε μαζί», δήλωσε η Εριέττα Μανούρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Οι δηλώσεις της Εριέττας Μανούρη για την σεξουαλική παρενόχληση

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Εριέττα Μανούρη στο περιοδικό 7 Μέρες TV, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί πριν από λίγο καιρό επί σκηνής από έναν συνάδελφό της.

Με αφορμή την έντονη συζήτηση που γίνεται τους τελευταίους μήνες για το κίνημα #MeToo, η αγαπημένη ηθοποιός, την οποία απολαύσαμε και από τον ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες, μοιράστηκε τη δική της ιστορία και περιέγραψε πώς ακριβώς ένιωσε.

Τους τελευταίους μήνες μάς απασχόλησε αρκετά το κίνημα του ελληνικού #MeToo. Έχεις δηλώσει ότι έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση επί σκηνής, κατά τη διάρκεια παράστασης. Πως επηρέασε αυτό το γεγονός τη ζωή σου;

Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση δεν μιλάμε για κάτι τόσο επώδυνο που να με σημάδεψε με κάποιον τρόπο. Έχουμε ακούσει ιστορίες γυναικών και αντρών αρκετά τραυματικές και πολύ άσχημες. Εγώ μέσα από αυτήν την εμπειρία βγήκα πιο δυνατή, γιατί έμαθα πως να διαχειρίζομαι κάποια άτομα και συγκεκριμένες καταστάσεις εντός ή εκτός χώρου. Ο λόγος που το μοιράστηκα ήταν για να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο που του έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Είχες τη δύναμη να αντιμετωπίσεις αυτόν τον άνθρωπο κατά πρόσωπο;

Ναι, γιατί αυτό το πράγμα σε τρώει μέσα σου βαθιά και μόνο τοξικό μπορεί να είναι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη δύναμη να πεις «τέλος» με ό,τι επιπτώσεις θα έχει αυτό.

Εριέττα Μανούρη σεξουαλική παρενόχληση

Έχει βιώσει επίσης ένα διάστημα κρίσεων πανικού. Πως τις ξεπέρασες; Βρήκες μόνη σου τη δύναμη να αφήσεις αυτό το κομμάτι πίσω;

Δεν τις ξεπέρασα ποτέ πραγματικά. Ακόμα και τώρα, δεν παθαίνω ακριβώς κρίσεις πανικού, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που πελαγώνει πολύ εύκολα. Έχω όμως μάθει να το αντιμετωπίζω πια. Είναι πολύ συνειδητό σε εμένα ότι τώρα μου συμβαίνει αυτό. Μιλάω στην Εριέττα, λέω «θα περάσει» και έπειτα νιώθω ότι μπορώ να διαχειριστώ την οποιαδήποτε κατάσταση. Το δουλεύω με τα χρόνια. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και πέρασαν όλα.