Θρήνος στην κηδεία του Βασίλη Τοκάκη - Τραγική φιγούρα ο αδερφός του Θάνος

Ασύλληπτο πένθος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος στην κηδεία του Βασίλη Τοκάκη - Τραγική φιγούρα ο αδερφός του Θάνος

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο γνωστός επικοινωνιολόγος, Βασίλης Τοκάκης, αδερφός του ηθοποιού Θάνου Τοκάκη. Σήμερα 8/7 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη σε γνωστούς και φίλους αφού δεν έκρυψε ούτε στιγμή το σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά τον άνισο αγώνα που έδινε.

Μάλιστα δεν δίστασε να γράψει και βιβλίο με τις σκέψεις και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε, από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο του, «Άνοιξη μυαλού», των εκδόσεων Key Books με το εξώφυλλο εικονογραφημένο από την κόρη του, τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

«Νιώθω πιο άτρωτος και πιο δυνατός από ποτέ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε πράγματα και δυσκολίες», δήλωσε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1.

Να σημειώσουμε πως ο Βασίλης Τοκάκης, διαγνώσθηκε με καρκίνο το 2019. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη.

Φωτογραφίες από την κηδεία του Βασίλη Τοκάκη

Η σύζυγός του, Μαργαρίτα Συνετού και τα παιδιά τους δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την θλίψη τους. Τραγική φιγούρα εκτός της γυναίκας του, ήταν και ο αδερφός του Θάνος Τοκάκης.

Ακόμα, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου έδωσαν το «παρών», όπως ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Άδωνις Γεωργιάδης κηδεία Τοκάκη

Νόνη Δούνια κηδεία Τοκάκη

Θρήνος στην κηδεία του Βασίλη Τοκάκη

Λίγες ημέρες πριν, ο αδερφός του Θάνος Τοκάκης είχε ανατριχιάσει με την εξομολόγηση του

«Στην δική μου φάση υπάρχει ένα άτυχο συμβάν. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο αδερφός μου περνά μια περιπέτεια με την υγεία του. Έχει γράψει ένα βιβλίο που έχει τον τίτλο «Άνοιξη μυαλού». Είναι ένα ημερολόγιο. Ο Βασίλης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019. Ένας πάρα πολύ δύσκολος καρκίνος και ξεκίνησε να κάνει κάποιες αναρτήσεις στο Facebook.

Έχει κάνει χημειοθεραπείες, εγχειρίσεις κι ακόμα παλεύει. Ορμώμενος από την εμπειρία του έκανε τις αναρτήσεις, οι οποίες έγιναν αυτό το βιβλίο. Δεν είμαι αντικειμενικός αλλά ήταν αλλιώς να τα βλέπεις σε βιβλίο. Αυτό το βιβλίο είναι η δύναμη ενός ανθρώπου που παλεύει».