Γιώργος Χρανιώτης: «Ο Κιμούλης προσπαθεί να σου εκμαιεύσει ό, τι καλύτερο έχεις»

Απάντησε για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον ηθοποιό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Χρανιώτης: «Ο Κιμούλης προσπαθεί να σου εκμαιεύσει ό, τι καλύτερο έχεις»

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλοκαίρι #Not βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Χρανιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει και για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον Γιώργο Κιμούλη και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χρανιώτη για τον Γιώργο Κιμούλη

«Για εμένα το επίθετο “δύσκολος” έχει θετικό πρόσημο. Δύσκολος άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι απαιτητικός. Ένας άνθρωπος ο οποίος σε υποβάλει σε μια διαδικασία αναζήτησης στο ρόλο, αναζήτησης στον εαυτό σου και απαίτησης εργατοωρών ίσως επιπλέον από αυτές που χρειάζεται.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι τέτοιος άνθρωπος. Είναι ένας πάρα πολύ απαιτητικός σκηνοθέτης που με έναν τρόπο προσπαθεί να σου εκμαιεύσει ότι καλύτερο έχεις σαν υλικό μέσα σου. Οπότε, μάλλον σε παρασύρει σε ένα ταξίδι το οποίο είναι πάρα πολύ απαιτητικό.

Εμένα η δυσκολία μου είναι να συνεργαστώ με μη δύσκολους ανθρώπους, όχι εκκεντρικούς, όχι απαραίτητα αυτούς που σου βάζουν εμπόδια, αλλά αυτούς που σου στήνουν κάποια εμπόδια που ξέρεις ότι θα σε ωφελήσουν στην παράσταση γενικότερα. Ο Γιώργος είναι τέτοιος άνθρωπος. Εγώ είχα μια υπέροχη συνεργασία μαζί του», είπε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Πιστεύω πως ο Γιώργος Κιμούλης θα έχει δεύτερη ευκαιρία»

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Στάνκογλου στο ΒΗΜΑgazino και την δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν στο χώρο του θεάτρου, αλλά και στην σχέση που έχει με τον Γιώργο Κιμούλη που πρώτη τον κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα.

Ποια ήταν η αντίδραση σας στις καταγγελίες;

Κάποια από αυτά με εξέπληξαν – δεν το περίμενα. Γιατί εγώ έχω δουλέψει και με τον Φιλιππίδη και με τον Λιγνάδη. Όσο για τον Κιμούλη, ήταν ο δάσκαλος μου στη δραματική, έχουμε παίξει μαζί. Αλλά δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν πολλές ιστορίες – με κάποιες έπαθα σοκ. Στην αρχή ακούς κάτι και σκέφτεσαι ότι μπορεί να μην ισχύει. Αλλά όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση, σοκάρεσαι.

Στάνκογλου για Γιώργο Κιμούλη

Ο Κιμούλης δάσκαλος. Η εμπειρία σας;

Δεν ήταν τόσο σκληρός. Είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Εγώ πήρα πολλά από την σχολή και από τον τρόπο που δίδασκε ο ίδιος. Μου έχει δώσει μια τεράστια βάση, θεωρητική, σοβαρή. Ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο δουλεύω από εκεί προέρχεται. Και στα πρώτα μου βήματα με βοήθησε να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου απέναντι στο σύνολο. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό στη δουλειά μας. Εγώ τον Γιώργο τον πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε. Δεν πιστεύω ότι είναι στο ίδιο τσουβάλι. Είναι δύσκολος όταν δουλεύει – το θέμα είναι αν το δέχεσαι. Το δέχεσαι; Αλλιώς φεύγεις. Πιστεύω πως θα έχει δεύτερη ευκαιρία.