Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Γιώργος Χρανιώτης: «Στα 20 μου ένας σκηνοθέτης μου έκανε "πέσιμο"»

«Θαύμαζα τον Δημήτρη Λιγνάδη»

Γιώργος Χρανιώτης: «Στα 20 μου ένας σκηνοθέτης μου έκανε
News 10.07.2021 11:06
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Χρανιώτης στη Secret των Παραπολιτικών, στην οποία αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo και στη συνεργασία που είχε πριν από μερικά χρόνια με τον Γιώργο Κιμούλη.

Την ίδια στιγμή, θυμήθηκε μία δική του εμπειρία από αρχή της καριέρας του με έναν σκηνοθέτη και εξήγησε πως του την έπεσε, αλλά ήταν ευγενικός και όταν του το ζήτησε το σταμάτησε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Χρανιώτης ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του κινήματος Me Too στη χώρα μας.

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Χρανιώτη για τις καταγγελίες στο θέατρο

«Δεν το περίμενα αυτό που συνέβη. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχω συνεργαστεί, αλλά όχι με τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη. Τον Λιγνάδη τον θαύμαζα πολύ.

Το μόνο που ήξερα από την προσωπική μου συνεργασία ήταν ότι ο Κιμούλης, ένας πολύ ενδιαφέρων καλλιτέχνης, είναι πολύ δύσκολος άνθρωπος, αλλά σε καμία περίπτωση εγκληματικός. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολος και καλώς ή κακώς δεν μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς. Εγώ είχα μαζί του μια υπέροχη συνεργασία», είπε αρχικά ο Γιώργος Χρανιώτης.

Ο Γιώργος Χρανιώτης απάντησε και για τη δική του εμπειρία: «Με όλη αυτή την ιστορία θυμήθηκα ότι στα 20 μου ένας σκηνοθέτης μού έκανε πέσιμο, αλλά εγώ αρνήθηκα την πρότασή του. Ευτυχώς ήταν ευγενικός και το σταμάτησε. Αν όμως με δυσκόλευε, είχα τη σωματική δύναμη να τον απωθήσω. Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι ταλαντούχοι που δεν μπόρεσαν να ουρλιάξουν σε έναν τέτοιο άνθρωπο και δυστυχώς έφυγαν από τη δουλειά».

Γιώργος Χρανιώτης σεξουαλική παρενόχληση

Οι λεπτομέρειες για την παρενόχληση που είχε δεχθεί ο Γιώργος Χρανιώτης

Έχεις δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή σου πριν από 3 χρόνια ότι σου την έπεσε γνωστός σκηνοθέτης. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Αυτό που μου είχε συμβεί είναι ότι ένας σκηνοθέτης στις πρώτες μου δουλειές με είχε καλέσει στο σπίτι του και μου την είχε πέσει.

Δεν ξέρω αυτό αν λέγεται σεξουαλική παρενόχληση, να σου πω την αλήθεια, γιατί τα όρια είναι λίγο περίεργα. Έκανε κίνηση να μου την… πέσει.

Εσύ πώς αντέδρασες;

Πάρα πολύ ψύχραιμα. Ήταν και μια ειδική στιγμή για μένα, γιατί ήμουν πάρα πολύ μικρός, ήμουν 20 χρονών. Και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα αν πρέπει, προκειμένου να κάνω αυτή τη δουλειά, να ενδώσω σε κάτι τέτοιο ή όχι.

Και αποφάσισα πολύ γρήγορα ότι μπορώ να κάνω διάφορες παραχωρήσεις στη ζωή μου για τη δουλειά αυτή, αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτού του είδους την παραχώρηση. Ήταν μάλλον καλό στη δική μου περίπτωση, γιατί μου λύθηκε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Για το αν θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά αυτή.

Ο άνθρωπος αυτός υπάρχει στο χώρο;

Λογικά υπάρχει. Έχω να τον δω πολλά χρόνια.

Εσύ αυτό το μοιράστηκες με κάποιον;

Το μοιράστηκα με φίλους και αισθάνθηκα πολύ καλά και πολύ περήφανος, γιατί το χειρίστηκα με τον πιο έξυπνο τρόπο γιατί και στη δουλειά συνέχισα. Και αυτός. Ήταν προς τιμή του, απλά έκανε μια κίνηση.

Ήταν όμως του ίδιου φύλου και σε πήγε σπίτι του.

Θα μπορούσα να μην είχα πάει σπίτι του, αλλά πήγα και μου έκανε σαφές όχι ότι δεν θα είμαι στη δουλειά, αν δεν ενδώσω, γιατί ήμουν εν μέσω προβών και συνέχισα κανονικά.

Και μάλιστα του το ξεκαθάρισε λέγοντάς του «αν υπάρχει κάποιο θέμα αντικατάστασης, μπορείς να προχωρήσεις, γιατί δεν πρόκειται να συμβεί κάτι μεταξύ μας».

Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που ξεκινούν την υποκριτική και βρεθούν σε κάτι αντίστοιχο; Εσύ μπόρεσες να το διαχειριστείς, κάποιος ίσως να μην μπορεί.

Το σώμα μας είναι ναός και το που χαρίζουμε ερωτικά το σώμα μας είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση, που δεν έχει να κάνει καθόλου με την επαγγελματική μας ανέλιξη.

Το σώμα κάποιου είναι ο ναός, που όταν αποφασίσει να ενδώσει ερωτικά σε κάποιον άλλον, το κάνει προσωπικά για δικούς του λόγους και νομίζω ότι αυτό είναι ένας πολύ ωραίος δρόμος και τρόπος να πορεύεσαι στη ζωή σου.

Γιώργος Χρανιώτης

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιώργος Χρανιώτης - Γεωργία Αβασκαντήρα: Αυτό το όνομα θα πάρει ο γιος τους

Γιώργος Χρανιώτης: «Δεν παρακολουθώ Survivor γιατί με προσβάλλει...»

Share