Καθαρές οι εξετάσεις του Φάνη Χριστοδούλου - Μεταφέρεται στο ΚΑΤ

Επιτέλους καλά νέα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καθαρές οι εξετάσεις του Φάνη Χριστοδούλου - Μεταφέρεται στο ΚΑΤ

Θετικά ήταν τα νέα από τις εξετάσεις που έκανε κατά τη νοσηλεία του στο Θριάσιο ο Φάνης Χριστοδούλου, καθώς όπως όλα δείχνουν, δεν έχει υποστεί κάποια βλάβη στα ζωτικά όργανα.

Ο Φάνης Χριστοδούλου, αναμένεται να μεταφερθεί στο ΚΑΤ, καθώς όπως εξακριβώθηκε στο Θριάσιο, όπου μεταφέρθηκε με C130 μετά το τροχαίο που είχε με την μηχανή του στην Πάρο, δεν αντιμετωπίζει σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα παρά μόνο σωματικές κακώσεις σε χέρια, πρόσωπο, κορμό και πόδια.

Συγκεκριμένα η κατάσταση του είναι σταθερή και ελεγχόμενη, ενώ έχει υποστεί κάκωση στο θώρακα με κατάγματα στα δεξιά πλευρά και πνευμοθώρακα δεξιά που έχει αντιμετωπιστεί. Έχει επίσης ένα κάταγμα στο δεξί χέρι. Τέλος, έχει κάποια αιματώματα στα μαλακά μόρια της λεκάνης.

Φάνης Χριστοδούλου ΚΑΤ

Λίγα λόγια για τον Φάνη Χριστοδούλου

Φάνη Χριστοδούλου

Ο Φάνης Χριστοδούλου (Ελευσίνα, 22 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές για την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Ήταν μαζί με τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Παναγιώτη Φασούλα οι σημαντικότεροι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας για πολλά χρόνια. Αδελφός του είναι ο επίσης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (παλαιότερα στην μπασκετική ορολογία της χώρας μας για να αποδοθεί αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν η λέξη "ταλέντο": στην πορεία όμως άλλαξε σημασία και χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιον χαρισματικό παίκτη νεαρής ηλικίας. Ενώ στα αγγλικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί η αρχική σημασία του "ταλέντου" είναι "all-around-player").

Ήταν ασυναγώνιστος στη θέση του σμολ φόργουορντ αλλά και ως πάουερ φόργουορντ, όμως όταν χρειαζόταν μπορούσε να γίνει ένας εξίσου καλός πλέι μέικερ ή σούτιγκ γκαρντ αλλά και ένας αξιόμαχος σέντερ (έστω και με δυσκολία λόγω ύψους). Μεγάλη έφεση στο τρίποντο, εξαιρετικός στην πάσα και συνήθως αναλάμβανε το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Πολλοί τον συνέκριναν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ο οποίος μάλιστα είχε πει: "Με έχουν δυσκολέψει αρκετοί παίκτες στο ΝΒΑ αλλά θυμάμαι ένας παίκτης της Εθνικής Ελλάδας που με έπαιξε απίστευτη άμυνα στο Μουντομπάσκετ. Ήταν το νούμερο 15."