Η συμπαράσταση στη Δόμνα Μιχαηλίδου και η σεξιστική επίθεση που δέχθηκε

Ο ντόρος που δημιουργήθηκε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η συμπαράσταση στη Δόμνα Μιχαηλίδου και η σεξιστική επίθεση που δέχθηκε

Ποικίλες αντιδράσεις υπήρξαν το τελευταίο 24ωρο από τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με «τα νέα μέτρα και τους υπαλλήλους των δομών που θα αρνούνται να εμβολιαστούν και θα απολύονται».

Λίγες ώρες αργότερα η υφυπουργός σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Μετά όμως από τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από την δήλωσή της, καθώς χαρακτηρίστηκε και σεξιστική από αρκετούς. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκε ένα κύμα συμπαράστασης προς την υφυπουργό.

Δυνατό παράδειγμα είναι και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» το οποίο κυκλοφόρησε με κεντρικό θέμα την «κρυφή ζωή της αχόρταγης Δόμνας που κόβει τους μισθούς των ανεμβολίαστων» χαρακτηρίζοντας έτσι την υφυπουργό ως «εκβιάστρια».

Οι αντιδράσεις του κόσμου πάντως ήταν σφοδρές καθώς θέλησε να καταγγείλει μέσα από τα social τη σεξιστική επίθεση που έγινε στην υφυπουργό στέλνοντας της αρκετά μηνύματα συμπαράστασης.

Η ίδια αργότερα αναδημοσίευσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάποια από αυτά. Δείτε τα παρακάτω:

Σφοδρές αντιδράσεις

Πρωτοσέλιδο στο «Μακελειό»

Στηρίζουν την Δόμνα

Tweet συμπαράστασης

Η συμπαράσταση στην Μιχαηλίδου

Το tweet μίλησε

Όλοι με την Δόμνα

Μακελειό πρωτοσέλιδο

Όλοι εναντίον προς την εφημερίδα «Μακελειό»

  • Η Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1987 και είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός και πολιτικός.
  • Πιο συγκεκριμένα έχει σπουδάσει ι οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
  • Το 2016 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της The inexorable evolution of financialisation από τον εκδοτικό οίκο Palgrave MacMillan. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά (The Lancet, Journal of International Development, Health Policy and Planning), σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΟΗΕ) και σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ (όπως το Project Syndicate, το BBC και αρκετά ελληνικά μέσα). Το 2016[2] συμμετείχε στη σύνταξη της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα και το 2017 στη σύνταξη της ειδικής έκθεσης του ίδιου οργανισμού για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
  • Ως υφυπουργός της Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τον Ιούλιο του 2020 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF. Στόχος του μνημονίου είναι η ενίσχυση των δράσεων της χώρας αναφορικά με την προστασία των παιδιών, την αποϊδρυματοποίηση και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης με σκοπό την ομαλή μετάβαση των παιδιών στην ενηλικίωση, την κοινωνία και την αγορά εργασίας