Δημήτρης Φιντιρίκος: «Η λύση είναι μία! Πάμε όλοι να εμβολιαστούμε»

Η μακροσκελής ανάρτηση του συντρόφου της Κατερίνας Δαλάκα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δημήτρης Φιντιρίκος: «Η λύση είναι μία! Πάμε όλοι να εμβολιαστούμε»

Μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έκανε ο Δημήτρης Φιντιρίκος και κάλεσε τους διαδικτυακούς του φίλους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να κλείσουν το ραντεβού τους και να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε ο σύντροφος της Κατερίνας Δαλάκα, με την οποία πρόσφατα επανασυνδέθηκαν, νόσησε από τον ιό, ωστόσο με ήπια συμπτώματα.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Φιντιρίκου για τον εμβολιασμό

«Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι η ελευθερία του ατόμου και η αυτοδιάθεση είναι αξίες που όλοι υπερασπιζόμαστε και εγώ ο ίδιος με κάθε τρόπο εμπράκτως σε όλη μου τη ζωή. Ωστόσο, η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων.

Έχοντας ασθενήσει από τον κορονοϊό – αν και με ήπια συμπτώματα – γνωρίζω καλά πώς είναι να μετράς αντίστροφα, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, και να σε τρώει η αγωνία κάποιας ενδεχόμενης επιπλοκής από τον αποδεδειγμένα θανατηφόρο ίο. Η λύση είναι μία και είναι επιτακτική ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι: ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ..

Προσωπικά δεν σκέφτηκα στιγμή για το αν πρέπει να εμβολιαστώ και αν πρόκειται για κάποιο πείραμα εις βάρος των ανθρώπων έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Σίγουρα, σκέφτηκα ότι θέλω να ζήσω και ότι δεν έχω δικαίωμα να στερώ από κανέναν την αναφαίρετη επιθυμία του να το πράξει και ο ίδιος χωρίς να κινδυνεύει από εμένα και την ξεροκεφαλιά μου. Ας μη χάσουμε άλλο χρόνο από τη ζωή μας είναι κρίμα. Πάμε όλοι να εμβολιαστούμε».

Δημήτρης Φιντιρίκος για εμβολιασμό

«Μην συνδυάζετε διαφορετικά εμβόλια με δική σας πρωτοβουλία»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί και συμβουλεύει όλους του πολίτες να μην συνδυάζου με δική τους πρωτοβουλία διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού καθώς τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο από τις αρχές της δημόσιας υγείας. Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα ανοίγει και πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 15 -17 ετών.

Μάλιστα η αξιωματικός του ΠΟΥ υποστήριξε «Είναι μία επικίνδυνη τάση».

«Θα είναι μια χαοτική κατάσταση για τις χώρες όπου οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν πότε και ποιος θα λάβει μια δεύτερη, τρίτη και τέταρτη δόση». Η αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού υποστήριξε ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων είναι μια «ζώνη χωρίς δεδομένα».

Επιπλέον η ίδια πρόσθεσε, «Oι πολίτες δεν πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους (για τον συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων), όμως οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας μπορούν, βάσει των διαθέσιμων δεδομένων», είπε στο tweet. «Αναμένονται δεδομένα από μελέτες συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων - πρέπει να αξιολογηθεί η ασφάλειά τους».

Αρκετές χώρε όπως είναι ο Καναδάς, η Ισπανία αλλά και η Νότια Κορέα έχουν ήδη εγκρίνει των συνδυασμό δύο εμβολίων μετά από την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων ύστερα από τον εμβολιασμό με τη δόση του AstraZeneca.

Σύμφωνα με στοιχεία ισπανικής μελέτης ο συνδυασμός εμβολίων Pfizer και AstaZeneca φαίνεται να είναι αρκετά ασφαλής αλλά και αποτελεσματικός.