Λίνα Σακκά: Η συγκλονιστική της ανάρτηση για το Metoo - «Αυτό το αγόρι είναι ο γιος μου, τον μαθαίνω να σέβεται»

«Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να διδάξουμε τον σεβασμό, τον θαυμασμό, την εκτίμηση, την αποδοχή και την συγχώρεση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λίνα Σακκά: Η συγκλονιστική της ανάρτηση για το Metoo - «Αυτό το αγόρι είναι ο γιος μου, τον μαθαίνω να σέβεται»

Το δικό της μήνυμα προς όλες τις μητέρες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών έστειλε η Λίνα Σακκά, μέσω μιας ανάρτησης της στα social media.

Η γνωστή ηθοποιός συγκεκριμένα δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ίδια αγκαλιά με τον μικρό της γιο, κάνοντας λόγο για το ελληνικό metoo, στο οποίο είχε αναφερθεί ξανά πριν λίγο καιρό.

Η ανάρτηση της Λίνας Σακκά

«Αυτό το αγόρι είναι ο γιος μου, τον μαθαίνω να σέβεται τον συνάνθρωπο, είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα, είτε είναι ο έξυπνος της τάξης είτε ο “τελευταίος “, να σέβεται βαθιά και να κατανοεί την διαφορετικότητα, σε όλα τα επίπεδα, να συνυπάρχει αρμονικά αλλά και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του να είναι ο εαυτός του.

Να απολαμβάνει την ζωή του, να μην αφήνει κανέναν να τον θεωρεί τρωτό και έρμαιο των ορέξεων του, να μοιράζεται αγάπη, να βρει συνοδοιπόρους στα όνειρα του να χαίρεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του, χωρίς να επεμβαίνει στην ελευθερία έκφρασης των γύρω του!!!

Αν αδικηθεί να βρει το θάρρος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να βγει δυνατά να εκφραστεί!! Να τιμά το ταίρι που θα επιλέξει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του!!!!Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να διδάξουμε τον σεβασμό, τον θαυμασμό, την εκτίμηση, την αποδοχή και την συγχώρεση στους μελλοντικούς συζύγους, φίλους, επαγγελματίες, μαστόρους και επιστήμονες καλλιτέχνες, και μη!!! #metoo❤️ !!!#κανέναςμόνος #καμίαμόνη ΑΓΟΡΟΜΑΝΕΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!!!ΚΟΡΙΤΣΟΜΑΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ!!!!».

Λίνα Σακκά για το Metoo

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την Λίνα Σακκά

Μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού τελείωσε το σχολείο και τις σπουδές, μπήκε στον χώρο της υποκριτικής λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε το 1998, σε ηλικία μόλις 22 ετών, μέσα από τη σειρά του MEGA, Η ζωή που δεν έζησα.

Ένα χρόνο αργότερα, πρωταγωνίστησε στη σειρά του ΑΝΤ1, "Αθώος ή ένοχος" ενώ το 2000, συμμετείχε σε 3 επεισόδια της αστυνομικής σειράς του ALPHA, "Κόκκινος Κύκλος". Τη σεζόν 2001-2002 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο ενώ την επόμενη σεζόν (2002-2003) πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του ΑΝΤ1, "Η αγάπη ήρθε από μακριά" μαζί με τους Κώστα Σόμμερ και Πασχάλη Τσαρούχα.

Ακολούθησαν πολλές ακόμη τηλεοπτικές αλλά και θεατρικές δουλειές, καθώς και δύο κινηματογραφικές. Κάποιες από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές της δουλειές, είναι οι "Γοργόνες" (2007-2008), τα "40 Κύματα" (2008-2009), αλλά και οι "Κούκλες" (2010-2011). Πιο πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνισή είναι η σειρά "Η Εκδρομή" που προβλήθηκε τη σεζόν 2014-2015 από τον ΑΝΤ1.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από την τηλεόραση κάνοντας θέατρο και ασχολείται περισσότερο με τις επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτει.Για αρκετά χρόνια (αρχές δεκαετίας 2000) ήταν ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Χρανιώτη.

Αργότερα, διατηρούσε σχέση με τον γυμναστή Μάρκο Καραμάνη, με τον οποίο μάλιστα απέκτησε ένα γιο, τον Μάριο (γενν. 16 Ιανουαρίου 2012). Το ζευγάρι χώρισε πριν ακόμη γεννηθεί ο γιος τους, με τις σχέσεις τους να παραμένουν πολύ καλές.