Κατερίνα Ζαρίφη: Συγκινεί το «αντίο» της στην Φιλιώ Πυργάκη - «Με συντρόφευε κρυφά στην ροκ εποχή μου»

Την αποχαιρετά με μια ανάρτηση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Ζαρίφη: Συγκινεί το «αντίο» της στην Φιλιώ Πυργάκη - «Με συντρόφευε κρυφά στην ροκ εποχή μου»

Θλίψη σε ολόκληρο το πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο θάνατος της Φιλιώς Πυργάκη, την οποία θέλησε να αποχαιρετήσει δημόσια και η Κατερίνα Ζαρίφη.

Η σπουδαία τραγουδίστρια έφυγε σε ηλικία 82 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, το ίδιο και ο σύζυγος της πριν λίγο καιρό.

Όπως διαβάζουμε η Φιλιώ Πυργάκη έκανε χημειοθεραπείες και είχε την πίστη στην Παναγία ότι θα τα καταφέρει. «Η Φιλιώ δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο με τον καρκίνο, όσο και με το ισχίο της, δυστυχώς, δεν της έδωσαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει» είπε πει σε εφημερίδα οικογενειακός φίλος της τραγουδίστριας, ο οποίος προσπαθούσε να της δώσει κουράγιο για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο πόνο της απώλειας.

Η Κατερίνα Ζαρίφη μάλιστα θέλησε να πει το δικό της αντίο στην Φιλιώ Πυργάκη, προχωρώντας σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η παρουσιάστρια συγκεκριμένα δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο βλέπουμε την τραγουδίστρια να τραγουδάει, συνοδεύοντας το εν λόγω βίντεο με ένα συγκινητικό κείμενο.

Το «αντίο» της Κατερίνας Ζαρίφη στην Φιλιώ Πυργάκη

«Η Φιλιώ. Που με νανούριζε μωρό στα πανηγύρια σε κολλημένες καρέκλες. Που με συντρόφευε κρυφά στην ροκ εποχή μου. Η Φιλιώ. Με την φωνή που ορμάει σαν ρεύμα ηλεκτρικό και σε χτυπάει απ την πρώτη ανάσα της. Φιλιω αγαπημένη καλό ταξίδι…», έγραψε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Ζαρίφη.

Η ιστορία της Φιλιώς Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.