Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σάσα Σταμάτη: «Δικάζει» εκείνους τους «φίλους» που έγραψαν για το διαζύγιο Βανδή - Νικολαΐδη

«Το μόνο διαζύγιο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι αυτό των ΜΜΕ από την ανθρωποφαγία!»

Σάσα Σταμάτη: «Δικάζει» εκείνους τους «φίλους» που έγραψαν για το διαζύγιο Βανδή - Νικολαΐδη
News 17.07.2021 16:40
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σε μια δημόσια τοποθέτηση προχώρησε νωρίτερα η Σάσα Σταμάτη αναφορικά με το διαζύγιο «βόμβα» Βανδή-Νικολαΐδη αλλά και όλων όσων ακολουθήσαν.

Συγκεκριμένα, η γνωστή δημοσιογράφος, εξέφρασε την αρκετά αιχμηρή γνώμη της μέσα από τα parapolitika.gr και «δικάζει» εκείνους που παρόλο που υπήρξαν φίλοι με το ζευγάρι, υπέγραψαν άρθρα με «δηλητηριώδεις αποψάρες».

Το μακροσκελές κείμενο της Σάσας Σταμάτη για την Δέσποινα Βανδή και τον Ντέμη Νικολαΐδη

«Το μόνο διαζύγιο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι αυτό των ΜΜΕ από την ανθρωποφαγία και όχι της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαΐδη.

Πόσες άραγε ουγκιές ηλεκτρονικό μελάνι μπορεί να έχουν χυθεί από χτες το πρωί για το περίφημο “διαζύγιο της χρονιάς”; Εντάξει παιδιά, κατανοητό. Δεν μιλάμε για τον Μίμη και τη Δέσπω από την πάνω γειτονίτσα. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και διασημότερα ζευγάρια της χώρας που, μετά από 19 χρόνια και δύο παιδιά (το τονίζω, γιατί έχει σημασία) αποφάσισαν να ανακοινώσουν με τον πλέον ώριμο και πολιτισμένο τρόπο, πως τραβάνε πλέον δρόμους χωριστούς. Δυο άνθρωποι που 19 χρόνια τώρα δεν έχουν δώσει λαβή, σέβονται ο ένας τον άλλον, έχουν μοιραστεί αγωνίες και χαρές, αλλά έφτασε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Τόσο απλά.

Και άρχισαν τα όργανα… όπου “όργανα” βλέπε δημοσιεύματα με ανασκοπήσεις, δημοσιεύματα – αναλύσεις, δημοσιεύματα λιτά και ενημερωτικά και βέβαια δημοσιεύματα “αποψάρες”. Και εγώ τα δέχομαι όλα. Ακόμα και αυτά τα τελευταία. Με μία μόνο προϋπόθεση. Πώς κάνουν “κρα”. Πώς υποδηλώνουν, από τον τίτλο μέχρι την υπογραφή, ότι ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω (επειδή, στην πραγματικότητα, δεν θέλω) είναι τα άρθρα που, ρε παιδί μου, μπερδεύουν και που φέρουν και υπογραφή άλλοτε φίλων. Έχουν ίσως έναν τίτλο που θα ταίριαζε σε ενημερωτικό, ξεκινούν ως ανασκόπηση, προχωρούν στην ανάλυση και μοιάζουν να τελειώνουν εκεί όμως (και αυτό το όμως είναι το φαρμακερό) με μια δεύτερη ανάγνωση, είναι κείμενα με σπαρμένες αποψάρες.

Και μάλιστα, δηλητηριώδεις αποψάρες. Από αυτές που βγάζουν χολή και που συναντά κανείς μονάχα σε χωράφια σπαρμένα με προσωπικές διαφορές και, γιατί όχι;, συμφέροντα! Αποψάρες όμως, που όταν μιλάμε για δύο ανθρώπους (ε ναι, εκεί που φτάσαμε ας δηλώσω το αυτονόητο: είναι, πρωτίστως, άνθρωποι η Δέσποινα και ο Ντέμης) σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο της ζωής τους, είναι από αχρείαστες έως σιχαμερά βλαβερές. Από αυτές που θα σήκωναν ακόμα και την παρέμβαση του νόμου αν ήταν τοσοδά λιγάκι πιο καταφανείς. Αν σε αυτή την εξίσωση- μπάχαλο, προσθέσεις και τον παράγοντα παιδιά, δυο παιδιά που είναι πλέον σε ηλικία να αντιλαμβάνονται και να παρατηρούν όλα τα νοσηρά που υπονοούνται για τους γονείς τους τα τελευταία 24ωρα, τότε καταλαβαίνεις για ποιον ακριβώς λόγο πήρα λίγο χρόνο για να γράψω αυτό εδώ το κατεβατό με χέρια που τρέμουν.

“Κάπου ώπα” δηλαδή! Ό,τι κι αν νομίζετε ότι ξέρετε, όσα κλικ κι αν νομίζατε ότι θα κερδίζατε, όσους πόντους κι αν θεωρείτε ότι κερδίζετε ψελλίζοντας ύπουλα βδελύγματα για την ιδιωτική ζωή δύο πρώην συντρόφων και -για πάντα- γονιών, κρατήστε το για τις μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στο μπαλκόνι σας και μην το βγάζετε παραέξω. Γιατί, τελικά, οι πόντοι δεν προτίθενται αλλά αφαιρούνται και μάλιστα στο πολλαπλάσιο και μετά… πώς θα μας κοιτάτε στα μάτια; πώς θα κοιτάξετε την Δέσποινα ή τον Ντέμη όταν θα παρακαλάτε για το επόμενο εξώφυλλο στο περιοδικό σας;».

Σάσα Σταμάτη για διαζύγιο Βανδή - Νικολαϊδη

Συναισθηματικά φορτισμένη η Δέσποινα Βανδή στην πρώτη της εμφάνιση μετά το τέλος του γάμου της

Την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνή μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον Ντέμη Νικολαϊδη έκανε το βράδυ της Παρασκευής 16/7 η Δέσποινα Βανδή. Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στο «Notes live» στην Κύπρο, όπως κάνει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Έχοντας κάνει τις πρώτες της δηλώσεις, ερμήνευσε το τραγούδι «Πέτρα», την επιτυχία που της έγραψαν ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Νίκος Μωραΐτης και σηματοδότησε το χωρισμό της, καθώς οι στίχοι αποδείχθηκαν βιωματικοί.

Εμφανής ήταν η συγκίνηση της, αφού ένας χωρισμός δεν είναι πάντα ευχάριστος, ακόμη και αν η απόφαση πάρθηκε και από τις δυο πλευρές.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λαμπερή σαν νύφη η Δέσποινα Βανδή: Φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Ντέμη το 2003

"Ξοδεύουμε πολλά, ειδικά τώρα που δεν ανησυχούμε για τα χρήματα" - Η συνέντευξη Βανδή - Ντέμη που είχε προκαλέσει

Share