Σπύρος Μπιμπίλας: «Στενοχωριόμουν γιατί αυτοί που κατηγορούσαν ήταν φίλοι μου»

Όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Στενοχωριόμουν γιατί αυτοί που κατηγορούσαν ήταν φίλοι μου»

Συνέντευξη στην εκπομπή του «Σου Κου Family» του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας και μέσα σε όλα μίλησε για το πως διατηρεί το δικό του στυλ αλλά και πως ένιωσε σχετικά με το me too και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Ο ίδιος είπε αρχικά: «Κάνω και κόλπα, παίρνω κάποια παλιά που είναι vintage και τα συνδυάζω με καινούρια κι όλοι νομίζουν ότι είναι καινούριο ενώ είναι 30 ετών» ανέφερε π Σπύρος Μπιμπίλας.

Μπιμπίλας- Οι δηλώσεις του

Όσο για το ελληνικό me too το οποίο συγκλόνισε τους πάντες ανέφερε ότι: «Υπήρξαν μέρες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Στενοχωριόμουν γιατί αυτοί που κατηγορούσαν ήταν φίλοι μου και φίλες μου κι αυτοί που κατηγορούντο ήταν επίσης κάποιοι άνθρωποι της ζωής μου. Έπρεπε η ζυγαριά να γύρει είτε από εδώ είτε από εκεί και πήγε τελικά με τα θύματα.»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για την σεξουαλικότητά του

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Antivirus και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην σεξουαλικότητά του, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που τον απασχόλησε για πολλά χρόνια της ζωής του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, που βρέθηκε στο κέντρο των εξελίξεων τους τελευταίους μήνες λόγω των καταγγελιών που έγιναν στον χώρο του θεάτρου, μίλησε για την προσωπική του ζωή καθώς και για τις επιλογές του.

Καταλαβαίνω, πως η αγάπη για την τέχνη εμφανίστηκε από πολύ νωρίς στη ζωή σου.

«Ναι, την αγάπη μου για την τέχνη την κατάλαβα από πολύ μικρός. Θυμάμαι στο δημοτικό, μια δασκάλα μάς είχε ζητήσει να γράψουμε μια έκθεση, για το τι θέλουμε να γίνουμε, όταν μεγαλώσουμε. Πριν τη γράψουμε, μάλιστα, μας είχε ζητήσει να της πούμε το επάγγελμα που είχαμε διαλέξει για να το εγκρίνει. Όταν ήρθε η δική μου σειρά, της είπα «ηθοποιός».

Εκείνη με σήκωσε μπροστά σε ολόκληρη την τάξη και μου είπε: «Θες να γίνεις ηθοποιός; Αυτοί είναι όλοι αλήτες και ανώμαλοι». Αυτή ήταν και η πρώτη φορά, που διαχειρίστηκα τη λέξη «ανώμαλος». Η πρώτη φορά που, αναρωτήθηκα για το τι σημαίνει. Τελικά, έγραψα κλαίγοντας ότι θέλω να γίνω αεροπόρος (ανδρικό επάγγελμα, κατά τη δασκάλα). Πάντως, όταν το είπα στη μητέρα μου, εκείνη πήγε στο σχολείο και της τα έψαλε για τα καλά».

Η σεξουαλικότητα τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

«Η σεξουαλικότητά μου με απασχόλησε από πολύ νωρίς, έχοντας όμως πάντοτε τη σκέψη, πως οτιδήποτε συνέβαινε μέσα μου ήταν φυσιολογικό. Δεν μπορούσα να καταλάβω, παρότι τότε ήταν και μια περίεργη εποχή, τι είναι αυτό που έναν άνθρωπο μπορεί να το χαρακτηρίσει ως «μη φυσιολογικό».

Σπύρος Μπιμπίλας σεξουαλικότητα

Μεγαλώνοντας, έμαθα ότι η κοινωνία έδινε αυτόν το χαρακτηρισμό, κυρίως σε ανθρώπους που αγαπούσαν άτομα του ίδιου φύλου. Επειδή, όμως, πάντοτε πίστευα πως οι άνθρωποι μπορούμε να αγαπάμε οποιοδήποτε άνθρωπο, μέσα μου αυτό μπήκε ως φυσιολογικό. Αυτή την ηθική αξία είχα, ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο.

Αφού η φύση με έχει κάνει να με τραβάει και το ίδιο φύλο, είναι φυσιολογικό. Σε αυτό το σημείο να σου πω, ότι εγώ έκανα σεξ για πρώτη φορά στα 21 μου. Αυτό συνέβη, γιατί πάντα το σεξ το συνδύαζα με την αγάπη. Πολύ σπάνια έχω κάνει σεξ, χωρίς αγάπη και θεωρώ πάρα πολύ τυχερό τον εαυτό μου γι΄αυτό. Βέβαια, ξέρω ότι διαφέρω από πάρα πολλούς ανθρώπους, δηλαδή, όταν είσαι στα 65 και έχεις κάνει σεξ με 40 άτομα περίπου, είναι πάρα πολύ λίγοι (γέλια)».

Δε σε απασχόλησε, δηλαδή, ποτέ ο αυτοπροσδιορισμός σου, σε σχέση με τη σεξουαλική σου ταυτότητα;

«Όχι, γιατί πάντα πίστευα πως είμαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος, που έχω δικαίωμα να ερωτευτώ το άτομο που αγαπώ. Φυσικά και προσδιορίζομαι ως ΛΟΑΤ+, είμαι μέσα σε αυτή την κοινότητα και γι΄αυτό μάχομαι και για τα δικαιώματά της. Όπως μάχομαι και για τα δικαιώματα, όλων των κοινοτήτων που περιθωριοποιούνται».