Λευτέρης Πετρούνιας: Αναχώρησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο αεροδρόμιο πήγαν και οι κόρες του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λευτέρης Πετρούνιας: Αναχώρησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πριν λίγη ώρα ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος καθώς πρόκειται να αναχωρήσει για το Τόκιο προκειμένου να συμμετάσχει στους 32ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο μοναδικός του στόχος για τώρα είναι να κρατήσει τον Ολυμπιακό του τίτλο στους κρίκους αλλά και να γράψει για άλλη μια φορά ιστορία με το κατόρθωμά του.

Ο γνωστός Έλληνας αθλητής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο nstagram μια φωτογραφία λίγο πριν ταξιδέψει για το Τόκιο. Μάλιστα, μέχρι το αεροδρόμιο πήγε και η σύντροφός του, Βασιλική Μιλλούση με τις δυο κορούλες τους, την Σοφία και την Ελένη.

Ο Λευτέρης και η Άννα Κορακάκη θα είναι οι δυο σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το αεροδρόμιο:

Οικογένεια Πετρούνια

Πετρούνιας

Κρούσμα στην Ολυμπιακή Αποστολή

Η ΕΟΕ ανακοίνωσε επίσημα νωρίτερα πως προέκυψε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην ελληνική Ολυμπιακή αποστολή και συγκεκριμένα σε αθλητή της ιστιοπλοΐας.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλα δύο κρούσματα (το ένα αφορά μέλος της ομάδας κολύμβησης και το άλλο συνοδό της αποστολής).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι έχει επίσημη ενημέρωση για ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ολυμπιακή ομάδα σε αθλητή της ιστιοπλοϊας.

Ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα και με τη συμπλήρωση των 14 ημερών θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσει αμέσως για Τόκιο, για να προλάβει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.» Οι φετινοί αγώνες μάλιστα πρόκειται να γίνουν χωρίς θεατές.

Τρία κρούσματα κορωνοϊού στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο μεταξύ, αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 455.754 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.705 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.840 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 124 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.752 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 122 (ημερήσια μεταβολή +20.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 100 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Από το σύνολο των 2.562 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 17 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 5.625.451 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 6.027.608 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 71.516 δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα ο τρόπος με τον οποίο επιστρέφουμε από τα νησιά.

Κορωνοϊός κρούσματα