Φιλιώ Πυργάκη: Ανατριχιαστικές οι τελευταίες ώρες πριν πεθάνει - «Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και...»

«Δεν είχε δυνάμεις, δεν ήθελε να ζήσει άλλο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φιλιώ Πυργάκη: Ανατριχιαστικές οι τελευταίες ώρες πριν πεθάνει - «Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και...»

Λίγες ώρες πριν φύγει από την ζωή, η Φιλιώ Πυργάκη είχε ήδη καταλάβει ότι έρχεται το τέλος για αυτό και φρόντισε να τις περάσει με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η «Αρχόντισσα» του δημοτικού τραγουδιού, όπως χαρακτηριστικά εξομολογήθηκε στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα η συμπεθέρα της, Ιωάννα Παπαγεωργόου, έσφιξε στην αγκαλιά της για τελευταία φορά τη κόρη της Γαρυφαλλιά, τον γαμπρό της Αντώνη αλλά φυσικά και τα δύο εγγόνια της, Θοδωρή και Φίλιππο.

Έτσι πέρασε τις τελευταίες ώρες της η Φιλιώ Πυργάκη

«Η Φιλιώ Πυργάκη τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καλά. Όμως, εκείνο που τη γονάτισε ήταν ο θάνατος του συζύγου της Δημήτρη. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, εκείνη παρακαλούσε κάθε μέρα να πεθάνει. Τον τελευταίο καιρό είχε αποδυναμωθεί εντελώς. Δεν είχε δυνάμεις. Νομίζω, δεν ήθελε να ζήσει άλλο.

Ζήτησε την κόρη της, τον γαμπρό της και τα εγγόνια της. Τους αγκάλιασε έναν έναν. Φίλησε τα χέρια της κόρης της και της είπε: Εγώ παιδί μου θα φύγω. Να είστε δυνατοί, μονιασμένοι και να είστε περήφανοι για μένα. Ύστερα από λίγες ώρες έπεσε σε λήθαργο. Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και αυτό ήταν…» είπε η συμπεθέρα της, ενώ σπαρακτικό ήταν και το αντίο της Χαράς Βέρρας και του Γιώργου Βελισσάρη.

Φιλιώ Πυργάκη τελευταίες ώρες

Σπάραζαν στο κλάμα στην κηδεία της ενώ την αποχαιρετούσαν με τραγούδια και κλαρίνα

Ασύλληπτος θρήνος επικράτησε στην κηδεία της Φιλιώς Πυργάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού" έδωσε εδώ και πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Φίλοι και συγγενείς της είπαν το τελευταίο "αντίο" χθες Κυριακή 18/7 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άκοβας Άργους στις 18:30 το απόγευμα.

Όλος ο κόσμος που τίμησε την Φιλιώ Πυργάκη με την παρουσία του, την αποχαιρέτησαν με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και με τραγούδια. Ενώ, η οικογένεια γνωστοποίησε πως επιθυμούσε αντί στεφάνων την δωρεά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα».

Βίντεο από την κηδεία της Φιλιώς Πυργάκη