Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου»

Ξέσπασε στον αέρα του ΣΚΑΙ - «Υπήρχε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου»

Το πρωί της Δευτέρας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βρέθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα” και μέσα σε όλα μίλησε για τα μέτρα στο χώρο της εστίασης αναφορικά με τον εμβολιασμό.

O γνωστός σεφ τόνισε πως ο ίδιος έχει εμβολιαστεί για αυτό και πως δεν νιώθει ασφαλής στην κουζίνα όταν υπάρχουν ανεμβολίαστοι συνάδελφοι.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σκαρμούτσου

“Έχω εμβολιαστεί, είναι το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας μαζί με τις μάσκες και τα άλλα μέτρα για να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό, αρά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο προς όφελός μας. Ήμουν από τους πρώτους που μίλησα για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και υπήρχε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου και από συνάδελφους και από πολίτες.

Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου. Είναι κοινωνική μας ευθύνη να προσέχουμε και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε μπορούν να παροτρύνουμε. Στις τελευταίες 2 εβδομάδες βλέπουμε μεγάλο κύμα στην εστίαση που αρχίζουν κάνουν ραντεβού, καταλαβαίνουν σιγά – σιγά ότι είναι λίγο μονόδρομος, ειδικά επειδή έχουμε διαλέξει αυτό το επάγγελμα και έχουμε επαφή με πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά όταν ένας εργαζόμενος σου λέει ότι φοβάται, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το φόβο του” είπε χαρακτηριστικά, που πριν λίγο «άδειασε» ξεκάθαρα το Masterchef 5.

«Είστε εχθροί μας! Τέλος!»

Έξαλλη έγινε η Έλενα Ακρίτα με τις συγκεντρώσεις αρνητών του εμβολιασμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι σε άλλες επαρχιακές πόλεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση πως θα έχουμε 10.000 κρούσματα. Η δημοσιογράφος - συγγραφέας που δεν μασάει τα λόγια της, θέλησε να πάρει θέση.

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ξέσπασε λέγοντας πως οι αρνητές πλέον είναι "εχθροί" και πως περιμένει από την εκκλησία να καταδικάσει αυτό το αίσχος.

Ας μη μιλάν οι αρνητές για διχασμό γιατί τον διχασμό τον προκαλούν οι ίδιοι. Με αυτούς τους ανθρώπους βρισκόμαστε απέναντι. Είναι εχθροί μας, τέλος. Κι αφήστε κάτω την ελληνική σημαία, δεν την πήρατε προίκα απ’ τον παππού σας. Το σύμβολο της πατρίδας ανήκει σε όλους μας.

(Θα περιμένω η εκκλησία να καταδικάσει αυτό το αίσχος. Ξέρω ξέρω, θα περιμένω πολύ.)
Εντιτ Ίσως τώρα καταλάβει επιτέλους η Κυβερνηση τις τεράστιες ευθύνες που έχει γι αυτό το χάλι.

Έλενα Ακρίτα έξαλλη με τους ανεμβολίαστους