Εντελώς μόνη «έφυγε» η Γκέλυ Μαυροπούλου - «Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως»

Ανατριχιάζουν οι τελευταίες της στιγμές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εντελώς μόνη «έφυγε» η Γκέλυ Μαυροπούλου - «Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως»

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή η Γκέλυ Μαυροπούλου τη Δευτέρα 19 Ιουλίου. Την είδησή για τον θάνατό της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σύμφωνα με πληροροφίες της Espresso αλλά και μιας πρόσφατης συνέντευξης που είχε δώσει, η μοναδική της συντροφιά ήταν ένα πεκινουά, ενώ «έφυγε» μόνη της στο διαμέρισμα της, στην πλατεία Αμερικής.

Η ηθοποιός είχε αναφέρει στον Νίκο Νικόλιζα: “Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως. Ούτε από συγγενείς ούτε από φίλους. Όμως δεν νιώθω μόνη γιατί έχω το σκυλάκι μου. Αυτό με παρηγορεί, αυτό μου δίνει δύναμη να ζω”.

Μάλιστα, πριν περίπου έναν χρόνο η Γκέλυ Μαυροπούλου είχε μια πτώση μέσα στο διαμέρισμά της και αμέσως βρέθηκε στο νοσοκομείο, με το ΕΚΑΒ να ψάχνει για κάποιον δικό της συγγενή προκειμένου να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, χωρίς όμως τελικά να έχει βρεθεί κάποιος.

 Γκέλυ Μαυροπούλου πέθανε

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Γκέλυ Μαυροπούλου που έφυγε από τη ζωή

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 - 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 - 1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν.

Από τη σχολή αποφοίτησε το 1955 και την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στο θέατρο «Ρεξ - Κοτοπούλη» - όπου την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Μυράτ, με το έργο «Επτά χρόνια φαγούρα» του Άξελροντ, στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη.

Το καλοκαίρι του 1956 συνεργάστηκε με τον θίασο Σαμαρτζή Μαρίκα Κρεβατά-Λάμπρος Κωνσταντάρας) στα έργα «Χτυποκάρδια» του Στέφανου Φωτιάδη και «Ψηλά τα χέρια» του Δημήτρη Γιαννουκάκη (στον ρόλο της Ρίτας).

Την περίοδο 1955-1956 προσελήφθη ως πρωταγωνίστρια στον θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου-Μίμη Φωτόπουλου και έπαιξε στις κωμωδίες «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου και «Μια τσουκνίδα στις βιολέττες» του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες σπουδαίες συνεργασίες.

Στον κινηματογράφο η Γκέλυ Μαυροπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1953 με την ταινία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται του Γιώργου Λαζαρίδη και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε περισσότερες από 40 ακόμη ταινίες που καλύπτουν όλα τα είδη του ελληνικού κινηματογράφου της περιόδου 1950-1980.