Φωτογραφία από το σπίτι της Χριστίνας Κοντοβά στην Ουγκάντα

Αυτή είναι η «φωλιά» της με την μικρή Ada που πρόκειται να υιοθετήσει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτογραφία από το σπίτι της Χριστίνας Κοντοβά στην Ουγκάντα

Στην Ουγκάντα βρίσκεται αυτό τον καιρό η Χριστίνα Κοντοβά μιας και έχει πάρει πια την απόφαση να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, τη μικρή Ada.

Η γνωστή σχεδιάστρια ρούχων πρόκειται να περάσει το καλοκαίρι εκεί, μιας και οι διαδικασίες για την υιοθεσία είναι αρκετά χρονοβόρες.

Ωστόσο, η Χριστίνα Κοντοβά μοιράζεται συνεχώς την νέα της καθημερινότητα με τη μικρή στους διαδικτυακούς της φίλους στο instagram και η αδυναμία που της έχει δύσκολα κρύβεται.

Μάλιστα, η ίδια έχει φτιάξει και το δικό της σπίτι εκεί, το οποίο θέλησε να το τραβήξει μια φωτογραφία και να το δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το σπίτι της Χριστίνας Γκοντοβά στην Ουγκάντα

Χριστίνα Κοντοβά σπίτι στην Ουγκάντα

Πως πήρε αυτήν την απόφαση;

Αρχές Απριλίου η Χριστίνα Κοντοβά είχε κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και είχε ανακοινώσει πως βρίσκεται στην διαδικασία να υιοθετήσει την Έιντα.

«Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα.

Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα».

Από τότε η ζωή της βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Καμπάλας. Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε για λίγο καιρό στην Ελλάδα, ωστόσο εδώ και δύο 24ωρα είναι ξανά στην Ουγκάντα και έχει και πάλι στην αγκαλιά της τη μικρή Έιντα.

Κοντοβά