Το «αντίο» της Finos Film στον Τόλη Βοσκόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου

Συγκινητικά στιγμιότυπα από την καριέρα τους

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το «αντίο» της Finos Film στον Τόλη Βοσκόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου

Διπλή ήταν η θλίψη χθες για τη Finos Film, καθώς πέρα από τον ξαφνικό θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου, από τη ζωή έφυγε και η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου.

Έτσι, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η εταιρεία παραγωγής των κορυφαίων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, θέλησε να στείλει τα δικά της μηνύματα για τους δύο αυτούς ανθρώπους που σημάδεψαν με τον τρόπο τους την ιστορία.

Οι ανακοινώσεις της Finos Film για τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου

«Σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “πρίγκηπα” του ελληνικού τραγουδιού.

Στην Φίνος Φιλμ, εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1963 στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη “Κάτι να Καίει”, ερμηνεύοντας το ρόλο του μουσικού στο συγκρότημα του Κώστα Βουτσά, ενώ μεγάλη αίσθηση έκανε η παρουσία του στην ταινία “Μαριχουάνα Στοπ” το 1971, στην οποία ερμήνευσε την μεγάλη του επιτυχία “Το Φεγγάρι πανωθε μου”.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν και θα παραμείνει.. ανεπανάληπτος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

«Διπλή η θλίψη σήμερα, αφού μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο, έφυγε από τη ζωή και η αγαπημένη μας Γκέλυ Μαυροπούλου, σε ηλικία 88 ετών.

Κόρη των ηθοποιών Άγγελου Μαυρόπουλου και Μαρίκας Κρεβατά, η Γκέλυ εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους και όταν τελείωσε τις θεατρικές της σπουδές, ξεκίνησε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Με χολυγουντιανή λάμψη και περίσσιο ταλέντο, έκανε το ντεμπούτο της στην Φίνος Φιλμ με την θρυλική “Ωραία των Αθηνών”, ενώ από τους καλύτερους κινηματογραφικούς της ρόλους παραμένει αυτός της πονηρής μεσοαστής συζύγου του Ηλιόπουλου, στην ταινία του 1962 “Η Κυρία του Κυρίου”. Άφησε εποχή ως Χριστίνα Ψάχου στο σήριαλ “Άγνωστος Πόλεμος” του Νίκου Φώσκολου.

Θα μας λείψει το δροσερό της χαμόγελο και η αδιαμφισβήτητη φινέτσα που έλουζε τις ταινίες που συμμετείχε».

Η άγνωστη συγγένεια του Τόλη Βοσκόπουλου με την Γκέλυ Μαυροπούλου

Το πρωί της Δευτέρας, με λίγες ώρες διαφορά, έφυγαν από τη ζωή ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Γκέλυ Μαυροπούλου. Οι δύο καλλιτέχνες, συνδέθηκαν με μία άγνωστη συγγένεια από τους γάμους τους.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έζησε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια, με τις γυναίκες να αποτελούν σταθμό για εκείνον. Η Στέλλα Στρατηγού ήταν η πρώτη του σύζυγος, ενώ το λιμάνι του, έμελλε να είναι η Άντζελα Γκερέκου, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τον χαμό του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, παντρεύτηκε τη δεκαετία του '70, στα 20 του χρόνια, τη Στέλλα Στρατηγού, η οποία ήταν αδερφή του Στέφανου Στρατηγού, του πρώτου συζύγου της Γκέλυς Μαυροπούλου.

Τόλης Βοσκόπουλος Στέλλα Στρατηγού

Ο Στέφανος Στρατηγός και η Γκέλυ Μαυροπούλου, γνωρίστηκαν στα κινηματογραφικά πλατό. Έγιναν αμέσως ζευγάρι και μάλιστα ένα από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά ζευγάρια.

Γκέλυ Μαυροπούλου Στέφανος Στρατηγός