Έφτασε η σορός του Τόλη Βοσκόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Οι πρώτες φωτογραφίες από την κηδεία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφτασε η σορός του Τόλη Βοσκόπουλου στο Α’  Νεκροταφείο Αθηνών

Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου πρόκειται σε λίγες ώρες να πραγματοποοιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ πριν μερικά λεπτά έφτασε και η σορός του.

Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και απλοί πολίτες θα του πουν στις 15:00 το τελευταίο αντίο και θα τον αποχαιρετήσουν πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Η σορός του πολυαγαπημένου τραγουδιστή από τις 12:00 το μεσημέρι βρίσκεται σε ειδική αίθουσα του κοιμητηρίου προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν οι δικοί του. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου, θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας απηύθυνε από χθες η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Άντζελα Γκερέκου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Συγκεκριμένα, η Άντζελα Γκερέκου έγραψε: «Αύριο στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Τόλη μας, στο πρώτο νεκροταφείο. Θέρμη παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας για την προστασία όλων! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!».

Οι πρώτες φωτογραφίες από την κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου

Έφτασε η σορός του Τόλη Βοσκόπουλου φωτογραφίες κηδεία
Έφτασε η σορός του Τόλη Βοσκόπουλου φωτογραφίες
Έφτασε η σορός του Τόλη Βοσκόπουλου

Το «αντίο» της Finos Film στον Τόλη Βοσκόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου

Διπλή ήταν η θλίψη χθες για τη Finos Film, καθώς πέρα από τον ξαφνικό θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου, από τη ζωή έφυγε και η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου.

Έτσι, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η εταιρεία παραγωγής των κορυφαίων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, θέλησε να στείλει τα δικά της μηνύματα για τους δύο αυτούς ανθρώπους που σημάδεψαν με τον τρόπο τους την ιστορία.

Οι ανακοινώσεις της Finos Film για τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου

«Σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “πρίγκηπα” του ελληνικού τραγουδιού.

Στην Φίνος Φιλμ, εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1963 στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη “Κάτι να Καίει”, ερμηνεύοντας το ρόλο του μουσικού στο συγκρότημα του Κώστα Βουτσά, ενώ μεγάλη αίσθηση έκανε η παρουσία του στην ταινία “Μαριχουάνα Στοπ” το 1971, στην οποία ερμήνευσε την μεγάλη του επιτυχία “Το Φεγγάρι πανωθε μου”.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν και θα παραμείνει.. ανεπανάληπτος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

«Διπλή η θλίψη σήμερα, αφού μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο, έφυγε από τη ζωή και η αγαπημένη μας Γκέλυ Μαυροπούλου, σε ηλικία 88 ετών.

Κόρη των ηθοποιών Άγγελου Μαυρόπουλου και Μαρίκας Κρεβατά, η Γκέλυ εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους και όταν τελείωσε τις θεατρικές της σπουδές, ξεκίνησε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Με χολυγουντιανή λάμψη και περίσσιο ταλέντο, έκανε το ντεμπούτο της στην Φίνος Φιλμ με την θρυλική “Ωραία των Αθηνών”, ενώ από τους καλύτερους κινηματογραφικούς της ρόλους παραμένει αυτός της πονηρής μεσοαστής συζύγου του Ηλιόπουλου, στην ταινία του 1962 “Η Κυρία του Κυρίου”. Άφησε εποχή ως Χριστίνα Ψάχου στο σήριαλ “Άγνωστος Πόλεμος” του Νίκου Φώσκολου.

Θα μας λείψει το δροσερό της χαμόγελο και η αδιαμφισβήτητη φινέτσα που έλουζε τις ταινίες που συμμετείχε».