Μαρία Ηλιάκη: «Όταν είδα το σώμα μου μετά την καισαρική, τρόμαξα»

Αναφέρθηκε στην αλλαγή που είδε στο σώμα της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Ηλιάκη: «Όταν είδα το σώμα μου μετά την καισαρική, τρόμαξα»

Η Μαρία Ηλιάκη πλέει σε πελάγη ευτυχίας ύστερα από τον ερχομό του παιδιού της καθώς έγινε για πρώτη φορά μητέρα. Από τότε, οι υποχρεώσεις της έχουν αυξηθεί αλλά η ίδια όπως φαίνεται δεν παραπονιέται καθόλου. Η ίδια παραμένει αρκετά ενεργή στα social media της.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέρθηκε στην αλλαγή που παρατήρησε μετά από τον τοκετό της καθώς έκανε live μετάδοση με την γυμνάστρια Μάντυ Περσάκη.

Η Μαρία Ηλιάκη ανέφερε χαρακτηριστικά

«Επανένταξη μετά την εγκυμοσύνη, δεν σημαίνει πως να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης. Σε κάποιες γυναίκες φεύγουν πιο εύκολα, σε άλλες πιο δύσκολα, είτε τα χάσεις σε έναν μήνα, είτε σε ένα χρόνο, δεν έχει σημασία, η κάθε μία έχει τους ρυθμούς και θα χάσει τα κιλά όποτε το θέλει αυτή…», είπε και συνέχισε λέγοντας

«Όταν είδα το σώμα μου μετά την καισαρική, τρόμαξα από τα πρηξίματα και γέννησα πριν τις 40 εβδομάδες. To θέμα δεν είναι να φύγουν τα κιλά, το θέμα είναι να είμαστε χαρούμενες, γιατί οι ορμόνες χορεύουν και υπάρχει ένα μωρό που κλαίει». «Έχω περάσει πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά το φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, δηλαδή πάρα πολλούς εμετούς, πάρα πολλές καούρες, μπορώ να φάω πολύ λίγα πράγματα. Μόνο υδατάνθρακα λίγο, δηλαδή ψωμάκια, μακαρονάκια, ρύζι, πατάτα βραστή ή βραστό λαχανικό. Τέτοια πράγματα μπορώ να φάω. Το ψωμί και το τυρί είναι τα μόνα πράγματα που μου ηρεμούσαν το στομάχι και όπως καταλαβαίνετε έχω πάρει κάποια κιλά. Γύρω στα 14.

Θα μπορούσα να είχα πάρει και παραπάνω, αλλά ευτυχώς ο οργανισμός μου και το σώμα μου λόγω της προετοιμασίας που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια στην ομοιόσταση, αντιδρά πολύ σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να τρως, βοηθάει πολύ και στην εγκυμοσύνη».

Με ποια γυμναστική έχασε η Μαρία Ηλιάκη τα κιλά της

Μπορεί η αγαπημένη παρουσιάστρια να αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον λογαριασμό της στο Instagram, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει τη γυμναστική της.

Η ίδια άλλωστε είχε πει για το πρόγραμμά της:

«Είχαμε ανοίξει μια κουβέντα για το τι θεωρώ πως βοήθησε το σώμα μου πριν και μετά την εγκυμοσύνη, για να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση. Σας είπα για τη διατροφή. Σίγουρα ο θηλασμός παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Βοηθάει πολύ το σώμα να επανέλθει. Και επίσης, αυτό που θεωρώ πως εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ πριν και μετά την εγκυμοσύνη, είναι το πιλάτες. Πριν γνωρίσω τη Μάντη Περσάκη δεν πίστευα ποτέ ότι το πιλάτες μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα στο σώμα. Είχα κάνει τα πάντα.

Αυτά που είδα στο σώμα μου με το πιλάτες, πραγματικά είναι εντυπωσιακά. Το πιλάτες είναι για μένα η τέλεια μορφή άσκησης, γιατί δίνει στο κάθε σώμα αυτό που κάθε σώμα έχει ανάγκη. Κι αν το κάνεις σωστά, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάθεις τίποτα. Για αυτό το αγαπώ τόσο πολύ και δεν το σταμάτησα ούτε στην εγκυμοσύνη. Από τον 4ο μήνα και μετά έκανα ελαφριές ασκησούλες, αλλά έκανα πιλάτες και στην εγκυμοσύνη, το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Ηλιάκη.

Η γυμναστική που ακολουθεί η Μαρία Ηλιάκη

Έτσι λοιπόν σήμερα, επέστρεψε δυναμικά στο πρόγραμμά της με τη γυμνάστριά της.

Μαρία Ηλιάκη γυμναστική