Φολέγανδρος: Το δημόσιο ξέσπασμα του πατέρα της Γαρυφαλλιάς «Αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον...»

Όλα όσα δήλωσε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Το δημόσιο ξέσπασμα του πατέρα της Γαρυφαλλιάς «Αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον...»

Το αποτρόπαιο έγκλημα στην Φολέγανδρο με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά έχει αφήσει συγκλονισμένη την οικογένεια της. Η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της, ο οποίος όχι μόνο την γονθροκόπησε και την άφησε χωρίς τις αισθήσεις της αλλά στην συνέχεια την έριξε από τα βράχια στην θάλασσα με αποτέλεσμα ο θάνατός της να είναι αργός και βασανιστικός καθώς η κύρια αιτία είναι ο πνιγμός.

Τραγική φιγούρα είναι οι γονείς της αλλά και τα αδέρφια της που άφησε πίσω καθώς δεν πρόλαβε να ζήσει την ζωή της. Ο πατέρας της άτυχης 26χρονης μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» για την αποτρόπαια δολοφονία στην Φολέγανδρο με θύμα την κόρη του.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «Είμαστε στενοχωρημένοι, σκότωσε το κορίτσι μου κι αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον, να σαπίσει στη φυλακή και να “φάει” ισόβια χωρίς να βγει έξω, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του πατέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Τα λόγια του Γιάννη Τοπαλούδη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Για ακόμα μία φορά, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, κατάφερε να συγκινήσει με τις δηλώσεις που έκανε για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Φολέγανδρο, με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, μετά τη συγκλονιστική τοποθέτηση της συζύγου του για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία μας, να διδαχθούν τα παιδιά την αγάπη και να μάθουν να εκτιμούν τους ανθρώπους και όχι τα χρήματα, ενώ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του που όλο και πιο συχνά ακούγονται περιστατικά για δολοφονίες γυναικών.

«Για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα να μην είναι το σύστημα σωφρονιστικό αλλά τιμωρητικό. Αυτά τα άτομα που διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και βιασμούς θα πρέπει να τιμωρούνται. Δεν πρόκειται να σωφρονιστούν με τίποτα. Θα βγούνε και θα ξανακάνουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Να εκτίουν το σύνολο της ποινής τους. Τα ισόβια να είναι ισόβια».

Οι γονείς της Ελένης έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια σκοπό της ζωής του να ασκούν πιέσεις ώστε οι ποινές αυτών των εγκλημάτων να είναι από την πρώτη στιγμή όσο πιο σκληρές γίνεται, χωρίς να αφήνουν «παράθυρα» στον νόμο.

«Αυτοί οι δράστες, αυτοί οι εγκληματίες, αυτοί οι κτηνάνθρωποι προσπαθούν, αφού διαπράξουν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα και τους βιασμούς, να ισχυριστούν διάφορα τερτίπια για να έχουν ελαφρυντικά που προβλέπει ο νόμος. Είτε αυτά είναι ψυχιατρικής φύσεως είτε οτιδήποτε άλλο», υπογραμμίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης.

Σημειώνει πως: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γονείς και να προσφέρουμε στα παιδιά αγάπη και όχι χρήματα. Να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Βροντοφωνάζαμε “καμία άλλη Ελένη”, αλλά δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο συχνά να υπάρχουν και άλλες Ελένες. Είτε αυτή λέγεται Καρολάιν είτε Γαρυφαλλιά. Πάρτε άμεσα μέτρα. Τόσο περισσότερες ζωές θα γλυτώσουν. Δυστυχώς βλέπουμε να γίνονται τα ίδια με την Ελένη μας και δεν ξέρω αν θα γίνουν και χειρότερα».